Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Den giftiga bittermandeln

2014-03-01 13:11 #0 av: bittermandelälskare

Hur många bittermandlar alt. bittermandelolja kan man äta per dag utan att dö eller bli dålig?

Anmäl
2014-03-01 13:16 #1 av: hemul

Rätt många om du avser att ta livet av dig, men en låg daglig dos är säkert inte nyttigt heller. Cyanid är inte att leka med.

http://www.google.com/search?q=hur%20m%C3%A5nga%20bittermandlar%20kan%20man%20%C3%A4ta

Oljan är nog oftast syntetisk och ofarlig på det sättet. Wikipedia säger att det finns äkta vara men att den i så fall är renad och giftfri. Jag har aldrig sett sån olja, men jag är ingen storkonsument. Jag trodde bittermandelolja alltid var konstgjord.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bittermandel


Anmäl
2014-03-01 13:48 #2 av: bittermandelälskare

Nej tänkte inte ta livet av MIG men av gubben!

Nejdå men allvarligt så tycker jag att smken av bittermandel är SÅ gott. Jag blandar droppar i vispad grädde, jag mal ner mandlar i  mandelmassa som jag gör själv och jag äter det flera gånger i veckan och satt och fundrade om det kanske inte är så nyttigt. Fast än så länge mår jag bara fint.

Anmäl
2014-03-01 14:09 #3 av: hemul

Jaha, då kan jag rekommendera en annan metod med mindre risk för upptäckt. Jag fick lära mig när jag läste kemi att en kaffekopp äppelkärnor räcker. Jag kan inte garantera sanningshalten i det dock. Lipar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.