Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Jag behöver måltidstips

Mejerifria rätter och såser

2014-02-16 00:45 #0 av: Jessell

Är det någon här som har tips såser till fläskkött och hela rätter utan majeriprodukter?

Tack!

Anmäl
2014-02-16 07:36 #1 av: Lodur

Om du stekt fläskköttet så använd stekfettet + lite mer fett och kokosmjölk . Koka ihop till önskad konsistens. (använd ev. äggula att reda med). Tillsätt senap eller pepparrot. Smaka av med salt och peppar. (Om du använder senap skall du inte koka såsen efter att du tillsatt senapen för att då kan såsen bli besk.)

Anmäl
2014-02-16 09:13 #2 av: [flippjenny]

Alla sorters smörsåser som t.ex. bearnaise.

Anmäl
2014-02-16 09:40 #3 av: Lurtz

#2

Smör är mejerier det också... Vill man undvika mejerier av viktminskningsskäl brukar smör ändå funka bra, men inte för alla. En del är dessutom allergiska mot allt mjölkprotein/mjölksocker, även det lilla som finns kvar i smör.

Anmäl
2014-02-16 09:52 #4 av: Jessell

#1 kokosmjölken ger inte kokossmak då?

Anmäl
2014-02-16 10:29 #5 av: Lodur

Den mesta smaken göms av senapen och andra kryddor.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.