Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

abstinens mjölk

2014-02-15 19:27 #0 av: Blueberry95

Slutade förra veckan med alla mjölkprodukter utom smör. får ont i magen och får sura uppstötningar av de flesta mjölkprodukter. Har haft ont i huvudet i två dagar nu och börjar fundera på om kroppen saknar mjölken. Någon som har haft liknande problem?

Anmäl
2014-02-15 23:45 #1 av: Cina-y

Jag får alltid huvudvärk i 2-4 dagar när jag skär ner på kolhydraterna till ca 15-20 g/dag (jämfört med ca 100 g annars) . Jag vet tre alternativa "botemedel".

1. Drick mycket vatten med salt i Drink

2. Öka på kolhydraterna och minska gradvis och sakta ner igen Pustar

3. Ta värktabletter och stå ut tills det går över Kämpar

Anmäl
2014-02-16 08:35 #2 av: Inkanyezi

Jag gissar att det inte har så mycket med mjölken att göra. Avsaknad av en slags produkter i kosten borde inte ge sådana effekter.

Har du annars provat att blanda i laktas, alternativt ta en kapsel innan du äter någon mjölkprodukt? Min fru får sura uppstötningar av mjölk och gaser och diarré, men när hon tar laktas i yoghurten blir det inga problem. Jag köper Lactrase på apoteket och när hon tar yoghurt öppnar hon en kapsel och häller ner hälften av pulvret och rör ner det. En kapsel räcker då till två frukostar med yoghurt.

Om det däremot är mjölkproteinet du reagerar på, så har enzymet inte någon effekt, men det kan vara värt att prova, om du inte redan har gjort det.

Anmäl
2014-02-16 13:46 #3 av: Blueberry95

Jag tog bort kolhydraterna för ca 2 år sedan och har varit utan dom till och från sen dess. Klarar mig jättebra utan kolhydrater en längre tid. Men idag är huvudverken borta, fast jag känner ett stort sug efter yoghurt och grädde :/

Anmäl
2014-02-17 13:21 #4 av: Suzanne56

Håll ut:-)
En halv tesked salt i lite vatten kanske oxå kan hjälpa.

Anmäl
2014-02-17 13:47 #5 av: OlgaMaria

Jag tror det beror på mjölken. Skönt att huvudvärken gått över i alla fall. 

Jag slutade med mjölk till 100% under 7-8 månader och fortsatte fast lite liberalare under några månader till. Idag äter jag mjölkprodukter fast mindre än förut. Har själv inga problem med mjölk men ammade en son med mjölkintolerans. Men jag kände i alla fall ett enormt sug efter mjölkprodukter under den första månaden. Det släppte inte förrän jag började med kalciumtabletter. Åt dem under några månader tills de tog slut och sen funkade det bra utan. Kände inte alls sug efter mjölkprodukter.

Men kollade nyligen mitt kalciumvärde och det var väldigt lågt, så har tagit lite tillskott nu igen.

Så ja. Kanske skulle du må bättre om du tog kalciumtillskott? Eller tänk på att försöka få i dig mer kalcium. 

http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2023&fuclass=all&specdiet=milkfree&items=100&from=top&portion=100g&lang=sv

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.