Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Definition/regler på "low carb"-produkter?

2014-02-13 15:56 #0 av: Nachtaktiv

Hej!

Jag kikade runt på lite olika sidor för att fördriva tiden, och hittade en slags proteinbar som heter "So Lo-Carb Protein Bar". Jag blev nyfiken och läste näringsdeklarationen. 36 g kolhydrater per 100 gram. Med tanke på att jag själv försöker köra så strikt LCHF jag kan så kanske min syn på vad "low carb" innebär är lite extrem, men jag undrar: Finns det någon egentlig regel eller gräns för lite kolhydrater en produkt ska ha innan den får marknadsföras som low carb?

Anmäl
2014-02-13 16:07 #1 av: aktagrottman

Nej tror det går att kalla vad man vill för Low Carb det handlar nog mest om heder.

Sen går det ju att ljuga om innehållet med.

En ssk man kan tänka på det är att sukrin och stevia räknas som kh med tas inte upp av kroppen.
Andra sokeralkoholer tas upp till max 50% eller något men är och räknas som 100 kh / 100g eller något dit åt.

Men ät inte Low Carb produkter det är oftast skräp.
Baka själv om något.

Anmäl
2014-02-13 19:36 #2 av: Nachtaktiv

Jo, jag gör det mesta jag äter själv. Var bara nyfiken på konceptet. Tack för svar :)

Anmäl
2014-02-13 19:38 #3 av: Zepp

Definitionen på Low Carb på junk food är väl att någon tror sig kunna tjäna lätta pengar?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-14 01:32 #4 av: hemul

Soja, gluten, fruktos, mera soja, lite soja till, en massa kemikalier. Ät inte.

http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/24-x-so-lo-carb-bar-laktosfri-61-g


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.