Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

grönsaksbuljong?

2014-02-13 15:31 #0 av: [postmortum91]

Jag kör typ lchf. Jag unnar mig någon liten potatisbit då och då annars kör jag 100%.

Vi hittade ingen annan buljong så jag undrar om det är okej om jag har i grönsaksbuljong i min soppa? 

-Postnatal

Anmäl
2014-02-13 16:22 #1 av: Lurtz

En buljongtärning i en hel kastrull soppa ger inga kolhydrater att tala om, så på det sättet är det inget problem, däremot kan det innehålla smakförstärkare och andra tveksamma tillsatser som många undviker.

Anmäl
2014-02-13 19:41 #2 av: Zepp

Finns hur mycket olika buljonger som helst.. en del hyfsade andra skit.. läs innehållsförteckningarna.

Själv är jag inte såå petig.. det e sällan jag använder dem.. men har som regel alltid några tärningar eller burkar hemma.. att ta till vid behov.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-14 08:56 #3 av: asta56

Det finns buljongtärningar numera utan tillsatser Bongs o de är utan smakförstärkare, utan färgämnen o utan härdat fett. Köper dem på Ica o de tar hem om man påpekar de skulle vara slut

Anmäl
2014-02-14 10:41 #4 av: Orakletidelfi

Knorr har också ekologisk buljong, åtminstone som pulver, men den har ju en del icke önskvärt ändå, precis som Bong, jästextrakt, stärkelse, glukos  etc. 

Anmäl
2014-02-14 19:22 #5 av: kokobäng

På hälsokosten köper vi en ganska stor burk från Biofood, ekologisk buljong utan jäst och socker. Det står så här: "Ingredienser: havssalt, maltdextrin av majs..." (vet ej om det är bra eller dåligt)..."grönsaker - palsternacka, lök, purjolök, persilja, morot, palmolja, gurkmeja, vitlök, peppar, dragon, libbsticka." Inga näringsvärden nämnda. Palmolja är ju ingen grönsak precis men den är ekologisk och jag har läst nånstans att den ekologiska palmoljan är ok att köpa utifrån natur- och miljöperspektivet, alltså ingen regnskog skövlas för den ekologiska produktionen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.