Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Vaknar för tidigt

2014-02-12 08:51 #0 av: miamaria5

Är nybörjare med LCHF-kost, som jag äter för att se om mina magproblem kan bli bättre. Behöver inte gå ner i vikt. Har problem med att jag vaknar för tidigt, vid 04-tiden och det dröjer innan jag somnar om. Känner mig inte alls utvilad och pigg när det är dax att stiga upp. Läste om att man kan vakna för att blodsockret är för lågt. Är detta ett övergångsproblem, när man nystartat med lchf? Kan man komma tillrätta med det på något vis? Jag har ätit kvällsmat, en stund innan jag lägger mig, så jag borde ha något att "leva" på hela natten. Jag äter strikt lchf nu till att börja med.

Anmäl
2014-02-12 09:26 #1 av: aktagrottman

Grynings fenomenet är ju snarare motsatsen.
Gryningsfenomenet

Sockersjuka

(diabetiker typ 2) brukar notera att blodsockret är högre än väntat just när man vaknar

Anmäl
2014-02-12 09:33 #2 av: miamaria5

Tänker att det är så att det först är för lågt och så jobbar kroppen upp det. Men att det är för att det är för lågt som man vaknar...läste det någonstans. 

Men finns det något att göra för att motverka att det blir för lågt och att man vaknar helt del tid?

Anmäl
2014-02-12 09:34 #3 av: miamaria5

helt fel tid, skulle det stå.

Anmäl
2014-02-12 12:33 #4 av: Gur4m1

#3 att inte äta så strikt möjligen. Äta lite, lite kolhydrater?

JAg har varit med om samma sak när jag körde LCHF och 8:16 fasta + ganska hård träning nästan varje dag (äter 8 timmar, fastar 16 timmar). Då åt jag innan sänggående, men vaknade ändå och en natt vaknade jag upp och det slutade illa med att jag svimmade just pga ett kraftigt blodsockerfall.

Idag äter jag LCHF men försöker få i mig lite kolhydrater de dagar jag ska träna mer. Upplever än så länge inte samma känsla men återstår att se då jag inte hållit på så länge ännu. Du hör kanske till de som inte behöver äta så superstrikt? Kanke få i dig 20-25 eller mer kolhydrater. Med strikt tänker jag att du äter mindre än det, om något alls.

Anmäl
2014-02-12 15:50 #5 av: miamaria5

Ja, det kan kanske stämma. Har känt mig helt darrig på morgonen innan jag fått i mig något. Ska öka kolhydraterna något och se om det blir bättre. Kan ju äta lite mer nötter, bär och ev. någon liten fruktbit.

Tack för svar!

Anmäl
2014-02-12 16:10 #6 av: Gur4m1

mm...av det jag läst är det på morgonen det är bäst att äta kolhydrater om man ska äta det alls, eller ett tag innan träning (eftersom det som lagrat i kroppen försvinner då mer eller mindre- beroende på hur länge och hårt du tränar). hoppas det blir bättre.

Anmäl
2014-02-12 16:13 #7 av: OlgaMaria

Ät magnesium på kvällen så lär du sova bättre.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-02-12 21:36 #8 av: Zepp

Det vanligaste är nog att man sover som en gris och vaknar utvilad!

Men som sagt vad testa lite kolisar innan du går o lägger dig.. om inte annat för att sortera bort den anledningen.

Sen kan du testa magnesium oxå.. behövs för att hjärtat och andra muskler skall fungera bra.


Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-12 21:52 #9 av: Gur4m1

http://www.halsosidorna.se/Magnesium.htm (googlade åt dig ^_^)

Jag äter paranötter till frukost, har för mig att det räcker ed 1-2 stycken för att få i sig selen för en dag, däremot vet jag inte hur många man måste äta för att få i sig magnesium men den benämns som rik på det.

Anmäl
2014-02-12 22:17 #10 av: miamaria5

Tack för svar! Har fixat magnesium och ska börja med det.

Anmäl
2014-02-13 08:47 #11 av: Kaisa_62

Jag som alltid varit zombie-trött på morgonen vaknade liksom du vid 4-tiden när jag började med lchf. Det gick över efter några veckor. Numera vaknar sover jag som en stock tills klockan ringer och då känner jag mig utvilad. Bonus är att jag kan vara uppe en timme extra på kvällen och ändå vakna pigg och utvilad i vanlig tid på morgonen. :)

Anmäl
2014-02-13 15:32 #12 av: miamaria5

Så bra! Då kanske det ordnar sig snart. GäsparSkrattar

Anmäl
2014-02-13 16:03 #13 av: aktagrottman

Berätta gärna exakt vilken form av Magnesium som skall intas.
Vad jag vet finns det en typ 6 olika och tråkigtnog kan troppen eg bara ta tillvara på två av dessa eller något vilken man får i kosttillskott kan vara lite random. Sak samma tänker de och håvar in pengarna.

Eller är stämmer inte det?
Tyvärr har jag glömt vilka man skall äta så någon såm vet får ju gärna informera.
Har inte heller tid att hjälpa ts för tillfället vet att Anna Hallen skrivit om det, men kan ju minnas fel.
Tid har jag inte idag i alla fall.

Anmäl
2014-02-13 16:30 #14 av: miamaria5

Man ska ta Magnesiumcitrat (inte magnesiumoxid eftersom det inte tas upp lika bra av kroppen). 

Anmäl
2014-02-13 18:04 #15 av: Zepp

Man kan ta Magnesiumoxid om man har trög mage, används ofta i laxermedel för oralt bruk!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.