Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

härdat vegetabiliskt fett=farligt?

2014-02-11 11:20 #0 av: thessanh

Om det står "härdat vegetabiliskt fett" på en produkt är den alltid dålig då?

Det var på en kokosgrädde på hälsokosten. Hur kan dom ha såna skitprodukter där? Om den nu är dålig. Vad säger ni?

Anmäl
2014-02-11 15:23 #1 av: Fiana

Man ska akta sig för att säga "alltid" - men generellt är det en indikation på en dålig produkt och även med risker för transfetter om det inte är fullhärdat. 

Men vad sjutton har de gjort med den kokosgrädden? Frågan är om det är en konstig innehållsförteckning där de tillverkat den från kokosmjölk och tillsatt kokosfett som av någon anledning är härdat (generellt tecken på "skräp-kokosfett") - i det fallet så är fördelen att kokosfett är nästan helt mättat i sig själv så finns inte mycket omättat att förstöra där. Har de tillsatt någon helt annan sorts vegetabiliskt fett som de dessutom härdat - ja då lär det vara skit. 

Anmäl
2014-02-11 15:38 #2 av: thessanh

Soyatoo

är märket, ja den innehåller allt möjligt ser jag

Kokosmjölk (kokos, vatten 75%), härdat vegetabiliskt fett (12%), invertsockersirap, ärtprotein, emulgeringsmedel: mono-och diglycerider av fettsyror (vegetabiliskt), förtjockningsmedel: cellulosa och natriumalginat, surhetsreglerande medel: kaliumfosfat och mononatriumcitrat, salt, arom.

Finns det någon bättre kokosgrädde nånstans och vilket märke ska det vara?

Anmäl
2014-02-11 16:07 #3 av: Lurtz

Blue Dragon's coconut cream på tetrapack kan man hitta i de flesta välsorterade affärer, t ex coop forum, ica maxi eller city gross. Innehåller bara kokos, vatten samt ett par E-nummer jag inte minns vilka men som inte var kopplade till några kända hälsorisker när jag kollade upp dem för ett tag sedan.

Anmäl
2014-02-11 16:10 #4 av: thessanh

tack!

Anmäl
2014-02-11 16:28 #5 av: Zepp

#2

Påminner mer om rävgif!

Leta efter kung Markattas .

http://www.kungmarkatta.se/produkter/visa-produkt/kokosgradde-400ml-1303/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-12 07:33 #6 av: SpurtAnne

Den här använder jag:
http://www.santamariaworld.com/produkter/thaimat/#!/creamy-coconut-milk/

Den enda jag hittat som inte innehåller nåt annat än kokos och vatten.

Anmäl
2014-02-12 08:01 #7 av: Orakletidelfi

Det är vad även Kung Markattas innehåller. Se bilden i länken ovan.

Anmäl
2014-02-12 08:01 #8 av: Tripod

Den här använder jag. Det står på burken att det innehåller kokosnöt och vatten.

Anmäl
2014-02-12 09:17 #9 av: [Jennifer71]

Hej,
Använder samma som #6, eller så köper jag deras ekologiska, bra den med.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.