Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Äggmjölk.

2014-02-10 07:57 #0 av: ullisgullis3

Hej.. Undrar lite över äggmjölken.. Jag jobbar natt och har svårt att hålla mig mätt. Har provat äggmjölk och tycker det smakar fruktansvärt. Men då provade jag att blanda med mitt proteinpulver och det blev super, undrar är det ok?? Proteinpulvret innehåller 1,8 g kolhydrater/port. Jag blandar 4dl vatten, 2 ägg, 2msk smör, 2msk kokosfett, i port pulver.

Vh Ulrika

Anmäl
2014-02-10 08:00 #1 av: aggeelin

Har ingen aning - men har provat äggmjölk och det var vidrigt otäckt. Något jag inte skulle kunna få i mig.


Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet

Anmäl
2014-02-10 08:19 #2 av: Orakletidelfi

Jag älskar äggmjölk, det är ljuvligt. Men kräver ju smaksättning och lite sötning. Utan någotdera är det inte gott men vidrigt, nä det förstår jag inte riktigt. Klart ok med proteinpulver om än onödigt då äggen i sig innehåller protein tillräckligt. Och många tycker man snarare bör hålla ner proteinet på morgonen om man ska uppnå optimal ketos (de dricker bara fettkaffe för även äggen ger för mycket protein) 

Min äggmjölk tar jag t.ex. vaniljpulver (ibland saffran istället) och lite sötströ i för att få den sötma som grädde har naturligt, den finns inte i naturell äggmjölk, och många tycker det blir bäst med osaltat smör. Man man mixtra lite med sådant (dvs prova sig fram  menar jag) om man inte vill ta proteinpulver. För det är ju en väldigt bra dryck med allt man behöver.

Anmäl
2014-02-10 11:07 #3 av: Suzanne56

Jag föredrar osaltat smör och använder bara äggulorna. Blir godast i kaffe eller choklad tycker jag. Gärna med lite kokosgrädde så slipper man ifrån sötningsmedlet.

Anmäl
2014-02-10 11:45 #4 av: ullisgullis3

Massa tack.. jag använder osaltatsmör men ska prova de andra förslagen ni gav mig.. Min kropp mår 1000 gånger bättre sen när jag började dricka detta på nätterna, så vill inte sluta för smaken skull.

Ps, vad är kokosgrädde??


Anmäl
2014-02-10 12:23 #5 av: Nachtaktiv

Kokosgrädde, om jag har fattat rätt, är väl som kokosmjölk, fast fetare och krämigare.

Och ja, jag tycker den proteindrycken du kör på verkar vara jättebra. 1,8 g kolhydrater är då inte mycket om du bara dricker den en gång om dagen... eller ja, natten. ;)

Anmäl
2014-02-11 08:49 #6 av: magma

Ditt proteinpulver verkar ju inte ha värst mycket kolhydrater så det borde gå att blanda i om din äm då blir att smaka godare :-)

Jag brukar smaksätta äggmjölk med allt möjlig... Saffran, kanel, kardemumma, kakao+ett par droppar pepparmyntsolja, vanilj, snabbkaffepulver och även snabbkaffepulver+kakao... Sistnämnda blir himla gott! Tar bara någon msk kaffepulver till nästan 1 liter vätska. Brukar söta en aning men ska nu prova att sluta helt med sötningsmedlet.

Anmäl