Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

"Pasta"tips

2014-02-09 15:31 #0 av: Helgledigt

Köpt mig en grönsaksstrimlare (som ser ut som en potatisskalare men med piggar) och har varit på jakt efter bästa pastasubstitutet ett tag. Tyckte att zucchini dög fint fram tills jag testade rättika. Otroligt gott och med mycket bättre tuggmotstånd!

Strimlade en rättika, kokade i några minuter med salt och lät rinna av. Detta är säkert inget nytt alls för många men jag hoppas att det är någon LCHFare där ute som blir gla för det blev jag ;)



Anmäl
2014-02-09 15:39 #1 av: Gasoline

Hur ser en rättika ut och hur smakar den?

Anmäl
2014-02-09 15:43 #2 av: Helgledigt

Den ser ut såhär och smakar lite som en rädisa när den är rå, men när den är kokad tycker jag inte att den smakar någonting. Växer under jord men innehåller bara mellan 2-2,5/100g

Anmäl
2014-02-09 15:44 #3 av: Gasoline

#2 Ah, tack Glad

Anmäl
2014-02-09 15:44 #4 av: Gasoline

Kom på en sak, jag brukar faktiskt göra "pasta" av morötter ibland, men dom blir tyvärr sköra. 

Anmäl
2014-02-09 15:53 #5 av: Zepp

Testa shirataki nudlar.. finns i välsorterade ICA/COOP/Willys!

Smakar inget.. inga kolhydrater!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-09 16:01 #6 av: Helgledigt

#5, ja shiratakinudlar är helt okej faktiskt, kostar ju desto mer dock :)

Anmäl
2014-02-09 16:15 #7 av: Zepp

Jaa.. en anledningar till att man inte äter de för ofta.. men mor tror att hon får spagetti.. och alla är glada! Ler

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-09 21:46 #8 av: Orakletidelfi

Här blev inte de någon hit alls, skitäckliga, vi kastade dem! 

Anmäl
2014-02-09 21:52 #9 av: Zepp

Hur kan de vara äckliga när de inte smakar något?

Sköljde du av dem ordentligt under varmvattenkranen?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-09 22:19 #10 av: JMW

Jag är inte heller speciellt förtjust i shiratakinudlar. Går faktiskt inte att jämföra med "riktiga". Smak eller inte men inget jag köper igen, och ja, jag sköljde dem ordentligt. Har köpt sjögräsnudlar som jag ska prova nu istället. 

Anmäl
2014-02-09 22:23 #11 av: Zepp

Förtjus o förtjust.. jag kan gärna slippa köpa de dyra fibrerna med vatten.. men mor märker ingen skillnad och ibland är det lättvindigt att laga köttfärssås med spagetti.

Har oxå köpt sjögräsnudlar.. det e bara så mycket i paketet så man får vara många innan jag testar.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-09 22:52 #12 av: Orakletidelfi

Det var väl mest konsistensen vi inte gillade, nä tvi... jo jag sköljde ordentligt... 

Anmäl
2014-02-10 01:52 #13 av: hemul

Helgledigt, var fick du tag i den där strimlaren och vet du vad de heter exakt? Älskar såna där enkla handverktyg. Pussar


Anmäl
2014-02-10 07:07 #14 av: Anna Abraham

Jag tänkte just fråga detsamma som hemul... Har aldrig sett någon sådan där grönsaksstrimlare. Var finns den att köpa?

Anmäl
2014-02-10 10:00 #15 av: Helgledigt

#13, #14

Finns i välsorterade butiker med kökstillbehör. Julienneskärare verkar vara korrekta namnet.

Såhär ser dom ut och kostar runt en hunka.

Anmäl
2014-02-10 11:38 #16 av: Hungerflickan

Angående shiratakinudlar: 

Om man först sköljer dem för att sedan låta de koka några minuter och till sist stekas i smör+buljong så blir de riktigt festliga occh fasta och bismaken försvinner helt. 

Anmäl
2014-02-11 05:06 #17 av: hemul

#15 Så klart! Jag min dummer tänkte på en vanlig potatisskalare, en sån som är åt andra hållet liksom. Tack!


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.