Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

ekologiskt vetegluten

2014-02-08 12:22 #0 av: thessanh

Jag hittade något som heter vetegluten och undrar om det är något som funkar att använda vid bakning med lchf om man inte är superstrikt? 11 g kolhydrater/100 g är väl inte såå farligt

Hur ska det isåfall användas? Ska man tex ersätta en del av mndelmjöl och ta lite vetegluten? Någon som testat? Här hittade jag det:

http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/vetegluten-eko-500-g

Det står iaf att det är passande för LCHF-kost

Anmäl
2014-02-08 12:25 #1 av: Zepp

Eh.. gluten är väl något man bör dra ner på oavsett diet?? Arg

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-08 12:27 #2 av: RobinEH

Du kommer nog inte få så många positiva svar härifrån. Gluten är rätt demoniserat inom lågkolhydratvärlden.

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2014-02-08 12:29 #3 av: thessanh

Aha jag bara undrade. Eftersom det till och med nämndes LCHF där det stod om produkten. Så tänkte att kanske några här testat det.

Anmäl
2014-02-08 13:09 #4 av: Orakletidelfi

här har du en tråd där gluten diskuteras: http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/529a37658e0e74079a001061-ar-gluten-daligt

Anmäl
2014-02-08 13:12 #5 av: Hungerflickan

Gluten gör tyvärr mer skada än nytta även om brödet får bra konsistens och inte innehåller så mycket kolhydrater. Välj hellre andra glutenfria mjöler och frön till bakning!

Anmäl
2014-02-08 13:42 #6 av: Krobb

#2
Hmm kul produkt. Kanske man skulle testa, är väl ingen brödfantast direkt men någon gång så. Är inte helt övertygad om att gluten skulle vara så farligt för någon som inte har celiaki eller är väldigt glutenkänslig. Klarar man av att äta det utan några "biverkningar" tror jag det är lugnt.

Anmäl
2014-02-08 18:15 #7 av: kaisakavat

#2  "..demoniseras.."

Skulle du skriva att jag demoniserar vägbultar ifall jag rekommenderade nån att inte bli överkörd av en sån? 

Effekten är ju ungefär detsamma. Skämtar

thessanh - Gluten har bra bakegenskaper. Om det är bra eller dåligt för dig med gluten kan du ju undersöka själv, genom att prova produkten.

För egen del försöker jag dock undvika det. 

Anmäl
2014-02-09 11:08 #8 av: Zepp

Prexis som Robin är inne på så betraktas gluten här på forumet och i lite andra kretsar (Paleo) som en av grundorsakerna till den västerländska sjukan!

Det tillför inget näringsmässigt, det kan tvärt om leda till Celiaki, det enda det gör är att förbättra bakegenskaperna.

En av anledningarna till att bagerierna tillför mer gluten i sitt bröd.. så ser det bättre ut för konsumenten.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-09 17:09 #9 av: Beate

Nu är det ju skillnad på att äta bröd och pasta dagarna i ända och att tillsätta lite vetegluten för att få bättre bakresultat när du bakar lowcarb. The dose makes the poison... 

Anmäl
2014-02-09 18:05 #10 av: hemul

Ja. Det är mer gluten i lowcarbbrödet. Så om gluten är problemet är lowcarbbröd värre.


Anmäl
2014-02-09 18:09 #11 av: hemul


Anmäl
2014-02-09 18:11 #12 av: hemul

Jag postade det här i fel tråd igår. Avsikten var att förklara hur jag tänker, FWIW.

Jag får inga negativa effekter av gluten vad jag kan märka, men jag undviker det ändå. Varför? Jo, jag tror inte riktigt på att lågt kolhydratintag skulle vara hela förklaringen till alla hälsoförbättringar. För mig var socker och snabbmat aldrig ett problem, så det enda alternativet är faktiskt spannmål, och då kan man ju misstänka att gluten spelar in. Mitt problem är att jag märker inga negativa effekter om jag tillfälligtvis äter bröd. Gör jag inte om jag äter socker heller. Har aldrig fallit tillbaks i gamla vanor, har bara erfarenhet av tillfälliga avsteg, som en macka, en korv med bröd, kaffebröd på kalas.Och de är inte många heller. Så jag kan inte veta. Men jag vill inte chansa.


Anmäl
2014-02-09 20:57 #13 av: [tick]

#12, jag tänker ganska likt dig. Även jag fick en mängd hälsoförbättringar när jag började med LCHF men nu några år senare när jag hunnit experimentera en hel del så tror jag att det var något annat än lågkolhydratbiten. Jag äter numera någon slags stenålderskost/husmanskost utan spannmål, med kanske 250 gram kolhydrater och alla förbättringar är kvar. Jag har även experimenterat med ganska stora mängder tillsatt socker utan att märka några problem, mest av nyfikenhet.

Däremot kan jag ibland märka (eller inbilla mig...?) att jag får direkta problem av bröd/bakvärk som huvudvärk och muskel-/ledvärk men det kan lika gärna vara sammanträffanden eller placebo (nocebo?).

Anmäl
2014-02-09 21:22 #14 av: Zepp

"Gluten Sensitivity" May Be a Misnomer for Distinct Illnesses to Various Wheat Proteins


http://www.scientificamerican.com/article/gluten-sensitivity-may-be-a-misnomer/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-09 23:22 #15 av: Beate

#10 Är det mer gluten i lowcarbbröd?? Eller ja, det beror väl på receptet, jag vet inte vilka mängder som är tänkta att användas.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.