Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 4417 ggr
thessanh
2014-02-05 14:15

cocosa i rumstemp?

Kan man förvara cocosa kokosolja i rumstemperatur? Hur länge håller det i +21 grader isåfall?

Det blir ju stenhårt när burken står i kylen och det blir omöjligt omöjligt att få lös en bit.

Annons:
OlgaMaria
2014-02-05 14:22
#1

Det klarar sig ett par år eller så i rumstemperatur.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Nachtaktiv
2014-02-05 14:23
#2

Jag förvarar mitt kokosfett från Biofoods i rumstemperatur. Tycker det blir en bra konsistens, lätt att skeda upp så mycket man vill ha. Om somrarna kan det dock bli helt och hållet flytande, men det är ju inte så konstigt. :)

OlgaMaria
2014-02-05 14:23
#3

Eller det står säkert bäst före på burken. Det datumet gäller för öppnad burk i rumstemperatur.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

[fass]
2014-02-05 14:25
#4

Jag har alltid mitt i rumstemperatur. I somras tror jag dock att det härsknade när det var som varmast. Det började lukta stall, trots att det var långt före sista förbrukningsdag.

thessanh
2014-02-05 14:30
#5

aha jag är nybörjare på den produkten och tog för givet att datumet gällde för oöppnad burk. Jag var orolig att 2 veckor var för lång tid efter att man öppnat den, men två ÅR då är det ju lugnt

Zepp
2014-02-05 22:47
#6

Bäst är att hacka sig en flisa ur den kylskåpskalla burken direkt! 😃

Smältpunkten skall vara 24 grader om det är ett bra fett.. så man kan ha det som termometer.

Grejen är att det nästan alldrig härsknar det är så stabilt.. men en sommar så hade jag det i ett solbelyst fönster, det var inte bra.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Annons:
konichiwa
2014-02-05 23:02
#7

Jag har alltid min (öppnade) burk i rumstemperatur. Ca16 grader så här års, på sommaren kan det bli varmare förstås. Funkar bra för mig. Då räcker en burk 3-4 månader.

Orakletidelfi
2014-02-06 07:07
#8

Hu rumstemperatur 16 grader!? Inte många som har det så kallt inne förstås. Jag har ca 24 (ofrivilligt det blir så varmt i köket om jag ska ha dräglig temp i övriga rum, dräglig är drygt 20)  där jag förevarar mitt kokosfett och det håller sig i stort sett obegränsat, har aldrig blivit dåligt och det är inte så mycket jag använder det heller så det har säkert stått mer än ett år vissa gånger.

konichiwa
2014-02-06 15:17
#9

Det är bara i köket och badrummet jag håller 16 grader, vardagsrum och sovrum värms av kamin där är det 24-25 grader ;-)

L123
2014-02-07 08:40
#10

Jag förvarar mitt kokosfett i rumstemperatur också. Eftersom det är ett värmetåligt stabilt fett borde det väl vara bättre att förvara i rumstemperatur än de flesta flytande oljor?

Upp till toppen
Annons: