Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 41418 ggr
Yamuna
2014-02-03 13:29

Low carb bröd på Lidl

Hej!

Jag har nyligen uppmärksammat att Lidl har ett bröd som heter Low Carb. Det är i nybakadehyllan - varma. Nån som vet vad det innehåller? Det är väldigt gott - mycket frön och mörkt.

Annons:
[majatengdelius]
2014-02-03 14:21
#1

Äsch då. Det är ju alltid så typiskt; det butiksbakade, nygräddade brödet har ju sällan någon innehållsförteckning :(

Fråga någon i personalen vilket sorts mjöl det är badat på. Är det vetemjöl, t ex, så kan man ju kanske ge upp drömmen om det brödet.

Haha, men nu måste jag dock åka till Lidl efter jobbet och kolla om de har det där. Vi får hålla tummarna!

Jag skriver här när jag har frågat vad brödet är bakat på, om det finns :)

Hungerflickan
2014-02-03 15:43
#2

Vad har brödet för konsistens? Ju mer brödliknande konsistens desto större risk att det innehåller icke-lchfvänligaingredienser tyvärr :(. Kolhydrat-innehållet är svårare att lista ut.

Yamuna
2014-02-03 17:25
#3

Hittade detta på Lidl facebooksida: är kommer näringsvärde på våra butiksbakade low-carb bröd: Näringsvärde per 100g:

Energie: 1194 kJ / 286 kcal

Protein: 26,7 g

Kolhydrater: 8,5 g (varav socker: 0,5 g)

Fett: 13,4 g (varav mättade fettsyror: 0,4 g)

Kostfiber: 12,4 g

Salt: 0,99 g

Trule
2014-02-03 19:02
#4

#3: Hm, det där låter ju bra! Ska kolla efter dem i min Lidl-butik. Kul att de har en lowcarb-variant.

AndersAA
2014-02-04 07:29
#5

Näringsvärde är en sak, innehåll en annan… Vad är det för sorts mjöl??

Orakletidelfi
2014-02-04 07:49
#6

Med det låga kh-innehållet får det knappast plats spannmål men gluten kan det ju vara… hoppas inte!

Annons:
Tripod
2014-02-04 10:53
#7

Det låter ju förvånansvärt bra. Men var tusan hittade du det på deras webbsida? Jag hittar bara en presentation av deras olika hittepåvarumärken. Inte själva varorna. Och ingen sökfunktion.

Hungerflickan
2014-02-04 13:18
#8

Jag är också mer nyfiken på innehållet än %kolhydrater. Gluten är ett nervgift som gör mer skada än nytta, tyvärr. Så håller tummarna att det inte finns gluten i detta bröd!

Yamuna
2014-02-04 14:45
#9

Om man söker på facebook - lidl Sverige och letar och letar så hittar man detta om brödet:  Innehållsförteckningen står på hyllan som brödet ligger i. Här kommer det iallafall Proteinfralla. Proteinhalt 26,7 %.

Ingredienser: vatten, linfrön 17,1 %, veteprotein, sojamjöl, fullkornsvetemjöl, sesamfrön 4,5 %, pressrester från soja, solrosfrön 3,6 %, vetekli, havrefiber, jäst, salt, gurkmeja.

Kan innehålla spår av nötter, mjölk och ägg.

Zepp
2014-02-04 19:08
#10

Om det smakar skit så är det sannolikt ett lowcarb bröd.. smakar det nästan som vanligt bröd så är det sannolikt en bluff!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Orakletidelfi
2014-02-04 20:00
#11

Där har du fel, jag gör ofta bröd som smakar som vanligt bröd, folk kan inte tro att det inte är det…

Yamuna
2014-02-04 20:19
#12

Det smakar väldigt mycket sesamfrön. Ungefär som det fröknäcke jag gjort några gånger.

Zepp
2014-02-04 21:01
#13

Mmm.. skulle ju kunna vara något fröbröd ioförsej?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Annons:
Sammet1
2014-02-04 22:25
#14

#9 Veteprotein innehåller runt 80% gluten, om jag inte minns helt fel. Eftersom det kommer högt upp i listan så är det ruggigt mycket gluten i brödet.

**Surface of Velvet
**Core of Steel

Orakletidelfi
2014-02-05 07:38
#15

Gissar att "veteprotein" är en ren omskrivning för gluten.  Alltså, 80 % av allt veteprotein är gluten. Så veteprotein kan vara antingen enbart proteinet gluten, annat protein som finns i vete, eller allt protein i vete (gluten inkl. de andra) Gissar att det handlar om enbart glutenet här då det är enbart gluten bagerierna använder som tillsats för att göra det mer bakvänligt. Min syrra berättade glädjestrålande att hon bakat så fantastiskt matbröd, hon hade hittat gluten på hyllan som skulle sättas till och det blev SÅ himla bra, hon skulle aldrig baka utan igen! 😡

I detta fallet vet man att det är nånstans mellan 5 och 17,9 % gluten… vet inte hur mycket det är i vanligt bröd. Och OM det är farligt… glutenets farlighet eller inte farlighet diskuteras i en systertråd här just nu. För glutenintoleranta är det givetvis total nolltolerans.

Krobb
2014-02-05 11:00
#16

Kanske kan vara värt att testa, har personligen aldrig märkt någon skillnad när jag har testat att gå glutenfri (innan LCHF) och hade inte heller några problem med gluten före LCHF-tiden så det bekymrar mig inte speciellt mycket.

Det finns ju även va'gotts proteinbröd med endast 7,5 kh men innehållsförteckningen där kanske är "sämre" än Lidls?

: )) kram
2014-02-05 11:53
#17

Är det alltid så att om det är vetemjöl i - även i liten mängd - så är det inte LCHF längre?  Jag har köpt något som heter Cavalier hasselnötscreme med stevia i lchf shopen. Katrin Zytomierska rekommenderade den att ha på smörgåsen , men även den innehåller vetemjöl. Så hur är det med det egentligen?

Hjärta

Zepp
2014-02-05 13:46
#18

Du skall veta att många LCHFare äter Finn-crisp! 😮

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

[majatengdelius]
2014-02-05 14:01
#19

Det beror ju alldeles på hur strikt man är, och hur stor mängd vetemjöl det handlar om. Äter man t ex 4-5 skivor av Ica Maxi's hembakade Dinkelbröd (jag blev överlycklig när jag hittade et, och gott var det. Men jag såg sen att det innehöll ganska mycket vetemjöl…) så blir det ju litegrann under dagen…

Som sagt, det beror alldeles på hur strikt man bestämmer sig att följa livsstilen :)

: )) kram
2014-02-05 17:15
#20

Okej…. tack tack!! Då förstår jag. För jag sprang på en som sa till mig när jag sa att jag äter LCHF att om jag äter lchf bröd med vetemjöl så äter jag inte lchf. Jag tappade hakan.  För jag äter ju lchf. Men då har det att göra med hur strikt man är. Nu har jag å andra sidan lämnat brödet och hasselnötscremen med vetemjöl i nu för jag är glutenintolerant.

Hjärta

Annons:
KatNyb
2014-02-05 17:21
#21

Jag köpte de fyra sista bröden på min Lidl. Testar en till frukosten.

Orakletidelfi
2014-02-05 18:25
#22

# 19  Dinkel ÄR ju vete? Det mest ursprungliga vetet så det är iofs  säkert nyttigare än vanligt vetemjöl, eller menar du att det har vanligt skräpvetemjöl också?

Zepp
2014-02-05 18:35
#23

#20

Det är nog en av de som är med i LCHFsekten.. vi andra bara äter den mat vi tycker om och som vi tror är bra för vår hälsa.. och så råkar det bli mest LCHF iallafall! 😮😃

Grejen är att du kan äta socker och mjöl för hela din summa av dagliga kolhydrater och ändå äta en ketogen diet.. men det e dumt för då ryms inte så mycket annat som kan vara nyttigt som innehåller en del kolisar, typ grönsaker, nötter, bär och mejerier!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

: )) kram
2014-02-06 06:32
#24

Bra bra : )) då har jag ett svar på tal nästa gång! Tack! : ))

Hjärta

Orakletidelfi
2014-02-06 06:50
#25

Huvet på spiken Zepp! Du är lite klok iallafall hehe

(skoja du är rätt möe klok)

golffoxtrotfive
2014-02-15 14:05
#26

köpte 2 stycken pålidl idag, provade genast det ena brödet, himmelskt gott så det e antagligen för mycket onyttigt i det brödet men såååå gott det va

JMW
2014-02-15 15:46
#27

Jag har också provat bröden från Lidl. Riktigt gott bröd.  Bröden väger 110 g. Ganska stora och det räcker gott med ena halvan. På mitt Lidl så heter de Lowcarbbröd.

Annons:
golffoxtrotfive
2014-02-15 16:57
#28

jo det stod både lchf bröd och proteinbröd

Felde
2014-02-20 07:36
#29

Äter Lidel brödet dagligen till frukost. Är en brödjunkie så blev väldigt glad när jag hittade brödet (via kif). Blir en halv skiva med smör,majo och ägg. Torde ligga runt 4g kolhydrater vilket känns helt okay.
Gällande innehållet så får det vara hur "onyttigt" som helst för min del, bröd är bröd och jag behööööööööööööver det! :)

Upp till toppen
Annons: