Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Ketos

2014-02-02 13:10 #0 av: Hungerflickan

Efter lite slarv i helgen med tårta, snacks  mm undrar jag hur många dagar det kan ta att komma tillbaks till ketos igen? På ett ungefär.

 Och om man kan snabba på det på ngt sätt? 

Blev dessutom rejält förkyld efter allt socker (!). Inte värt det.

/L

Anmäl
2014-02-02 13:57 #1 av: Zepp

Det tar den tid som det tar för att förbruka det extra glukos du lagrat!

Som regel högst 1-2 dygn beroende på mängden du konsumerat.

Tja.. du kan väl alltid ut och jogga några timmar.. helst då i uppförsbackar med mycket anaerob ansträngning och hög puls!


Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-02 15:19 #2 av: Hungerflickan

Inte så fasligt länge då. 

Skippar joggingen eftersom jag är sjuk men kan vara värt att ha i bakhuvudet till nästa slarv Oskyldig

Anmäl
2014-02-02 18:30 #3 av: Zepp

Se det som en extra energikick för träning.. många som vittnar om att löpning på högsta nivå förbättras efter ett fusk.

Med andra ord, omvandla något negativt till något positivt.. dvs en extra kolhydratladdning för extra intensiva övningar på anaerob nivå.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-02-03 12:32 #4 av: goliath

"Med andra ord, omvandla något negativt till något positivt"

Bra talat!!


Och kanske rent av alla borde göra det? I allafall de som inte trillar tillbaks i en beroende eller liknande..

Evolutionärt sett så tror jag nog man kolhydratladdade ganska rejält med jämna mellanrum... Så då borde kanske vi oxå göra det..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.