Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Har du utvecklat matallergi/fått utslag på LCHF?

2014-01-30 16:50 #0 av: sveaketo

Hejsan! Ny här på forumet och behöver skriva av mig lite med mina problem med LCHF.

Började med LCHF 11 januari - 20 dagar sedan. Jag hade testat LCHF för ca ett år sedan i ca en månad men var tvungen att avbryta då jag fick utslag som aldrig gav sig. Nu när jag började igen kom utslagen i full styrka på dag 2. 

De två läkare jag varit hos hade ingen aning om vad LCHF var för något men vad ska man göra? Vi försöker lista ut vad det är i min kost som får mig att reagera. 

Först fick jag utslag på bröstet och bakom öronen som troligtvis är (efter mycket googlande) Candida som dör och orsakar dessa prickar pga att jag svälter dem på kolhydrater. Kanske lika bra att man är på den här dieten så att svampen jag inte visste jag hade försvinner! Det kliade som s*tan första veckan men nu verkar den ge sig lite, antingen för att det håller på att dö ut eller så är det medicinerna jag fått som hämmar symptomen. 

Utöver prickarna fick jag nässelutslag och tungt att andas som läkarna tror är matallergi och jag väntar nu på resultat från blodprov. Eftersom jag hade loggat allt jag ätit på MyFitnessPal var det lätt att ge dem en lista på vad jag fått i mig mycket av sedan jag började med LCHF. Broccoli, spenat, mjölkprotein etc.

Som hjälp mot symptomen har jag fått Tavegil och en salva som får prickarna att sluta klia. Ibland tar jag Betapred på morgonen om jag känner att det är tungt att andas.

Kanske jag borde ha väntat med att skriva detta inlägg tills att jag fått svar från allergiprovet men jag kände att jag behövde detta! Är lite orolig att allergiproven kommer tillbaka utan att jag är allergisk mot något :( Vad gör man då? Är det någon annan som upplevt liknande problem och hur gick ni till väga för att lösa det? Gör jag rätt än så länge? Älskar den här dieten, har så mycket mer energi och mår toppen förutom dessa allergi- och Candidabesvär!


Anmäl
2014-01-30 18:30 #1 av: [WickedAlly]

Jag fick mycket utslag på brösten i början, höll i sig de första månaderna. Idag är bara ärren kvar. 

De fanns en tråd här inne om det som var aktuell för något år sedan. Det vi kom fram till var väl mer eller mindre att det är gifter och slaggprodukter som kroppen rensar ut. Väldigt många hade upplevt just detta och att utslagen suttit på brösten/bröstkorgen. Men om detta stämmer och det i sådana fall är det du upplever är ju svårt att svara på.
Ska se om jag kan hitta tråden.

Svårt att andas vet jag däremot inte vad det kan bero på. Har börjat äta något du aldrig åt förut? Många äter t ex mer ägg med lchf och äggallergi verkar vara jättevanligt. 

Anmäl
2014-01-30 20:43 #2 av: maria6

En trád i ämnet:

http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4f77ffb0d4ebea68f8000949-14-dagars-lchf-kliande-roda-utslageksem


Anmäl
2014-01-30 21:04 #3 av: sveaketo

Jag har nu hittat och läst hela långa Candida-tråden. Misstänker starkt att många om inte alla mina reaktioner är pga Candida. Finns det någon mer aktiv tråd för tillfället? Den där är 3 år gammal.

Vill påpeka att mina läkare INTE sagt att det var candida utan det är något jag misstänker själv den senaste veckan. Den läkare jag har nu gav mig endast salva mot klåda. Ska göra spottestet imorgon bitti och om det är det får jag ta och ringa läkaren och så får vi se hur det går. 

Så:

1. Finns det någon aktiv Candida-tråd här på forumet? (svårt att söka på det)

2. Är det sjukhusläkare som kommer ge mig bäst råd eller bör jag söka mig till en sorts specialist? Finns det någon på södertörn ni rekommenderar? Eller kommer det räcka med att läsa boken Candida "vår tids folksjukdom" och huskurera sig själv?

3. Enda symptomen jag är kluven på är just andningssvårigheterna och nässelutslagen. Vissa skrev att Candida kan orsaka detta men det kan lika gärna vara en matallergi. Som jag sa, återkommer när jag vet mer men tills vidare är all info ni har välkommet! :)

Anmäl
2014-01-30 22:12 #4 av: Beate

Var en tråd nyligen som handlade om "ketoseksem" dvs när personen körde för strikt så fick hon kliande eksem på bröstet, när hon ökade på carbsen så försvann det. Hon provade flera gånger och det stämde. Hon trodde också det var candida eller annat typ av eksem först men det behövdes helt enkelt bara ökas på kolhydraterna. 

Anmäl
2014-01-30 22:21 #5 av: Beate

Här är tråden:

http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/52a83ec68e0e7447070015c0-ratt-behandling-for-mitt-misstankta-candida-eksem?discussions-5

Anmäl
2014-03-02 21:16 #6 av: sveaketo

Ursäkta om jag bumpar den här tråden men vill bara säga att jag fick provresultat: allergisk mot äggvita! Bara någon vecka senare råkade jag få äggvita i ett sår när jag särade på äggula och äggvita för matlagning och mitt finger svullnade upp. Så jag tror allergitestet hade rätt. :P

Var inte känslig mot äggvita innan jag gick på den här dieten.

Anmäl