Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Kaviar på tub

2014-01-25 09:19 #0 av: KentP

Hej 

Finns det nån kaviar på tub som är okey eller bättre ändå godkänd för Lchf.

Saknar det till mina ägg.

        Mvh Kent P

Anmäl
2014-01-25 10:54 #1 av: Orakletidelfi

Ingen har mindre än runt 15 gr. KH/100 vad jag hittat men tar du en tesked blir det ju iallafall bara 0,75 gram så om det funkar för dig kan bara du avgöra! Leta runt lite efter den lägsta eller ta helt enkelt den du gillar bäst! Blinkar

Anmäl
2014-01-25 11:37 #2 av: Mooniq

med tanke på den små mängderna du har på ett ägg så kan du gott fortsätta med kaviar, för jag antar att det blir typ en liten dutt på varje ägg, kanske ½-1 tsk per ägg Glad

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2014-01-25 11:42 #3 av: Zepp

Ta på burk i stället!

http://www.icakuriren.se/Global/Test/Romtest%201013.pdf

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-01-25 15:13 #4 av: JMW

Men Zepp...det är ju inte samma sak. Jag gillar kaviar på tub men sådan burk....nä....det är inte gott och inte samma sak. Glad

Anmäl
2014-01-25 15:20 #5 av: Zepp

Tvärtom.. det e mycket godare!

Annars när det gäller kaviar på tub fördrar jag Ejderns kaviar.. Kalles är oätbar!

http://www.abba.se/produkter/mer_mat_fran_havet/ovrig_kaviar/ejderns_drott-kaviar_roktorig/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-01-25 15:36 #6 av: Orakletidelfi

Jag gillar INTE ejderns faktiskt, föredrar de rökta.

Anmäl
2014-01-25 16:17 #7 av: Mooniq

.. kom å tänka på en kul grej. För många år sen jobbade jag på restaurang och ägarna fick finbesök, vi som jobbade fick 2 små burkar rysk kaviar.. ja rysk beluga.. och ja, burkarna var små.. väl hemma så öppnade jag en sån och fy attan va äckligt.. o detta betalar folk massa pengar för...Oberörd.. katten fick det och åt inte kattmat på flera dagar efter det... Glad

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2014-01-26 09:55 #8 av: Kajak11

Varför äta kattmad om man kan ha rysk kaviar:-) jag har det ppå samma sätt med östron. Ser inte vitsen med dom...Kalles javiar har bäl förresten aldeles mycket söt smak? Äter bara mayo til ägg om möjligt på lunchen i kantinen.

Anmäl
2014-01-26 10:32 #9 av: Record

Varför klaga på "Kalles"!
I min ungdom tillverkade jag styrningen till snabbhackan som hackade kyd (saltad torskrom) på ABBA. ibland kunde de komma lite annat med men finfördelat såg man inte detta.
Innehållet i dagens tillverkning verkar vara "lite extra sött" och passar mig inte, skulle hellre se att det gick att få fram s.k. Kyd för saltbalansen i kroppen, när "Nyckelhålet" stramas åt.
Lite nostalgi för många:
http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/50521e33d4ebea621d001a66-torskrom

Anmäl
2014-12-02 23:49 #10 av: svenake

En liten klick kaviar (av valfri smak!)   ovanpå en LCHF - omelett kan vara riktigt gott.   Mycket smak - lite kolhydrater. 

Anmäl
2014-12-03 02:09 #11 av: hemul

Ejderns har mer kolhydrater än Kalles, trots att man tror att det är tvärtom!


Anmäl
2014-12-03 11:00 #12 av: Record

Äter inte hela burken på en o samma gång, det blir Willys.

http://www.icakuriren.se/Global/Test/Romtest%201013.pdf

Anmäl
2014-12-05 12:38 #13 av: starhawk

#11: Håller med Zepp jag kör med Ejderns, Kalles kallar vi för spädbarnskaviar. Sen att Ejderns har lite mer KH än sen? det är ju inga mängder man talar om. Det som avger är smaken, och på den punkten har Kalle inget att komma med

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2014-12-05 13:32 #14 av: hemul

Öh... jag tror inte det var smaken OP avsåg med sin fråga.


Anmäl
2014-12-05 13:55 #15 av: starhawk

#14: Och jag tror inte någon klämmer i sig en äcklig/menlös kaviar bara för att den är LCHF-mässig. Om den inte smakar bra så är det liksom ingen vits

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2014-12-05 16:40 #16 av: hemul

Det ärju en smaksak. Vi vet inte vilken typ KentP gillar, man jag är tämligen säker på att hans fråga gällde kolhydratinnehållet och inte smaken.


Anmäl
2014-12-05 19:49 #17 av: Zepp

Lägst kolhydrathalt har rent kranvatten!

Kalles är oätbart, det smakar inget.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-12-05 20:25 #18 av: JMW

Ja, det är vad du tycker ja.
Jag tycker den på burk är oätbar. Vilken tur att inte alla tycker lika!

Anmäl
2014-12-05 22:15 #19 av: jiim

Kalles marknadsförs ju främst mot barn :D smakar för sött å sliskigt i mitt tycke...

Vanlig kaviar på burk har mer genuin och godare smak! :)

Anmäl
2014-12-06 15:37 #20 av: starhawk

#17: Helt rätt Zepp, det är därför vi kallar Kalles för spädbarnskaviar=ingen smak!

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2014-12-06 17:13 #21 av: KunskapÄrMakt

Men seriöst, hur gamla är vi egentligen? Låt var och en tycka det de tycker är gott är gott. Ytterst respektlöst, och lågstadiefasoner, att hålla på och säga vad vissa livsmedel ÄR. Att TYCKA är en annan sak. Tagga ner och låt folk tycka att Kalles är gott.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.