Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Söta teer och lchf

2014-01-11 20:09 #0 av: My.new.way

Jag började nyligen äta en LCHF kost och jag har alltid druckit mycket te, gärna söta teer utan mjölk eller grädde i. 

Vad tycker ni om dessa söta teer? tex javascript:nicTemp();

Smaken är väldigt söt men te innehåller knappast några kalorier eller superlite. Blir det ett insulinpåslag av ett sött te? 

Är det dags att överge dem och isåfall har ni något gott te att rekommendera? :)

Anmäl
2014-01-11 20:32 #1 av: tlover

De flesta smaksatta teer smaksätts med aromer så dom borde vara ok vissa har däremot kolabitar bland tebladen (ofta lösvikt) och dom kanske man ska undvika om man vill undvika kolhydrater.

Men på påste tex ska det ju stå vad som är i, lösteer i butik ska man kunna fråga personalen vad som är i.

Jag kan inte LCHF men jag kan te och hoppas att jag har kunnat hjälpa lite iallafall

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-01-11 20:44 #2 av: My.new.way

Tack, lite mer vet jag nu :)

Anmäl
2014-01-11 21:42 #3 av: konichiwa

Innehållet bör stå bak på kartongen. Men du bör utgå från att smakar det sött så är det sötat. Ditt val om du vill undvika kolhydraterna eller inte.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2014-01-11 22:13 #4 av: tlover

#3 Det beror ju på vad man kallar sött.

Jasminte skulle jag kunna kalla för sött el mot det söta hållet och (riktigt) jasminte har bara torkat tillsammans med jasminblommor sen plockas dom bort så det har bara smaksatts med doften av blommorna.

De smaksatta teer som är mer vanlig här i väst har däremot "tumlats" med aromer, ev har blomblad el liknande tillsatts för syns skull (men det gör oftast inget eller litet med smaken) men det gör ju inte så att det frisätts kolhydrater från aromerna.

Det finns däremot teer där man tillsatt "smågodis" för smak och syns skull tex kola el liknande dom smälter oftast så dom tillsätter kolhydrater m.m men det ska stå på innehållsförteckningen.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-01-12 18:57 #5 av: smurfis

Jag tycker inte du behöver överge dem helt men det kan vara så att den söta smaken triggar igång ditt sötsug?

Jag har märkt att efter ett tag med LCHF så ändrar man också smak. Saker jag tidigare inte riktigt gillade tycker jag nu om och saker jag förut tyckte om gillar jag inte alls längre. Tycker mycket är för sött som jag tidigare inte ens tänkte på. Jag ville t ex alltid ha socker i mitt te men det vill jag inte alls ha nu. I början hade jag stevia innan jag vande mig av.

Anmäl
2014-01-12 19:10 #6 av: konichiwa

Jag har ändrat smak när det gäller kryddor. Är inte förtjust i vitlök längre, eller indiskt kryddad mat. Tråkigt :-(

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.