Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

LCHF-Klurigt

2014-01-08 19:34 #0 av: LottaLarsson

En fråga: När jag gör egen bea använder jag 4 schalottenlök, de är med när  jag reducerar ner en blandning av vitvinsvinäger, vitpeppar, vatten, persilja och schalottenlöken. 

Reduktionen silas av och man använder bara vätskan.

Blir kolhydraterna kvar från löken eller slänger jag bort dem? *S*

Registrerar allt jag äter så jag undrar om det blir rätt när jag lägger in 4 schalottenlök - för jag äter ju inte dem.

Kanske en korkad fråga men jag får ingen rätsida på den.

Vad tror ni?

Anmäl
2014-01-08 20:50 #1 av: Orakletidelfi

Du kanske kan jämföra med värdena för bea i minmat, t.ex. och i din och se vad som verkar rimligt, bea görs väl tämligen likadant oavsett.

BéarnaisesåsPer 100GramEnergi kcal:431,00Energi kJ:1803,00Proteiner:2,60Fiber:0,10Kolhydrater:1,40Vatten:47,90Alkohol:0,00 Fetter:Fett:46,90

Anmäl
2014-01-08 20:53 #2 av: LottaLarsson

Jaa att jag inte tänkt på det - jag ska kolla. Tack!

Anmäl
2014-01-08 21:53 #3 av: Orakletidelfi

Värdena jag la in var från minmat.

Anmäl
2014-01-09 17:31 #4 av: LottaLarsson

Ja jag förstod det, nu har jag jämfört med den bean jag gör.

Om jag tar 100g av min så blir det 69g fett 5g protein 6g kolhydrater.

och då har jag lagt in 4 scharlottenlök.


Jag blev inte så mycket klokare men å andra sidan så äter man ju inte 100g i stöten så det är ju inte så mycket att orda om egentligen med 6g kolisar per 100g.

Lite onödigt petigt av mig att ens fundera på det *S*

Anmäl
2014-01-09 17:48 #5 av: Orakletidelfi

Jo men värdena från minmat indikerar ju att det mesta av lökens kh inte stannar i bean så du kan nog räkna med detsamma som i den.

Anmäl
2014-01-09 17:58 #6 av: LottaLarsson

Ja jag kan tro att det är lite högt Kolh värde i min. 

Men jag har högre fett och protein också så kanske de är gjorda lite annorlunda. 

Låter nog mina värden ligga kvar så får jag ta hänsyn till det när jag läser av min dagsranson på kolisar i Matdaboken - men eftersom jag äter ca 20g i stöten så blir det inte så mycket i alla fall.

Anmäl
2014-01-09 18:03 #7 av: opssk

I skaldemans gi-noll skriver han i nåt recept att man ska steka med lök, men kasta bitarna innan man äter. Det borde vara mindre kh i såsen eftersom man silat bort lökbitarna...?

Anmäl
2014-01-09 18:43 #8 av: LottaLarsson

Ja du har rätt - hm jag har läst Skaldemans böcker men det hade jag missat/glömt. Vad bra då kan man använda löken till smaksättning utan att det blir kolisar. 

Anmäl
2014-01-09 18:54 #9 av: Wildrat

Du gör ju bean på smör och det är nån enstaka kolhydrater i smöret (laktos). Köpebean är gjord på olja (så egentligen är det majonäs med beasmak) så där blir det mindre kolhydrater. Samma med proteinet.
Men jag tror du kan låta bli att räkna med löken...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.