Annons:
Etikettmat-livsmedel
Läst 4749 ggr
Kernow
2014-01-07 16:46

48%-ig grädde!

Med risk för att låta som om jag har hittat Pepes Bodega så måste jag tipsa er som har nära till Köpenhamn om Torvehallerne, d.v.s saluhallarna alldeles vid Nørreports station. Där finns dels en paleo-restaurang med passande mat men också en massa butiker att plocka ihop själv hos. Bland butikerna finns framför allt en öl- och spritbutik där de lustigt nog även har en del mejerivaror, bland annat just en ekologisk grädde på 48% (och gott smör).

Annons:
AilyAdams
2014-01-08 22:43
#1

Detta inlägget höll jag på att missa. Tack för tipset!! 👍

 **************************
Heter det De eller Dem?

Wildrat
2014-01-09 18:56
#2

Åh, det skulle ajg vilja ha… Men det är långt till Köpenhamn för mig.

Kernow
2014-01-30 15:07
#3

Synd. Den var verkligen något alldeles i särklass konsistensmässigt. Smakmässigt landade den bland andra godingar men inte mer vilket jag tror kan bero på den plastiga förpackningen.

byggarn30
2014-01-30 20:41
#4

Enligt en kockvän till mig så skrattar franska kockar åt vår 40% grädde.  Där är den mycket fetare. Typ 60%.

Kajak11
2014-01-30 22:45
#5

Jag får kolla snart….:-)

Sindri
2014-01-30 23:03
#6

#4 av byggarn30 

Då borde de nästan garva ihjäl sig åt sina grannar spanjorernas 35,1-procentiga. Högpastöriserade! (Ja, man undrar verkligen vad den där lilla ,1% gör.) Finns icke fetare att uppbringa. det som de kallar färsk grädde (nata fresca) är mer som crème fraiche.

Annons:
nilu
2014-01-31 13:45
#7

Såg nåt matlagningsprogram på TV för nåt år sedan. Kocken använde grädde från Jersey-kor och den fick han använda sked för att få ut ur burken.

hemul
2014-01-31 14:06
#8

Tänk om vi de kunda importera den istället för den äckliga fläskfilén som de får skänka bort.

Men stämmer det med den franska grädden? Wikipedia listar bara Crème double som är 45% och lättare varianter.

https://fr.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_(produit_laitier)

Sindri
2014-01-31 16:17
#9

#7 av nilu 

Det var kanske "clotted cream" de använde. Den säljs i burkar - finns även i vissa butiker i Spanien, men är hutlöst dyr som all importerad mat. 😕

Zepp
2014-01-31 18:38
#10

Jaaa.. varför är riktig mat dyr.. och varför är det inte straffskatt på dålig mat! 😭😓☝️😮

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

hemul
2014-02-01 01:09
#11

Man kan ju klotta själv. Inte för att jag har provat. Jag har aldrig ätit clotted cream, så jag är osäker på hur det ska vara. Men så svårt verkar det inte.

Upp till toppen
Annons: