Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Överbliven julost

2014-01-04 17:34 #0 av: Ejvor

Någon som har något bra tips på vad man kan göra med en sån där stor rund julost som blivit över?

Anmäl
2014-01-04 17:36 #1 av: Tjeja

... Äta den? Skrattar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2014-01-04 17:36 #2 av: [Moa-]

Riva, frysa in och ha i matlagning?

Anmäl
2014-01-04 17:54 #3 av: *Dandelion*

Lägg den på ett mörkt och svalt ställe. Vänd den med jämna mellanrum. Blir en lagrad goding så småningom.

Anmäl
2014-01-04 18:07 #4 av: Tjeja

#3 eller en stenhård torris!

Det blev min förra julost fast den aldrig blivit öppnad ur sin vaxförpackning när jag försökte lagra den. Blev som en torr gummiboll... inte gott eller "lagrad" som många ostar kan bli.

Så det beror på sorten.

Då är nog riva ner och frysa in ett säkrare förslag.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2014-01-04 18:18 #5 av: *Dandelion*

Tjeja, det kan ha varit så att det har varit ett litet hål i vaxet, så att det inte varit helt lufttätt. För med den metoden kan man få den enklaste hushållsost att bli smakfull....och inte torr alls.

Jag brukar köpa julost när de är på rea nu i januari, sen får de ligga till nästa jul.......blir mumma smakrik ost!

Men då är det viktigt att det är riktigt lufttätt.

Anmäl
2014-01-05 13:33 #6 av: Ejvor

Tack för svar!


Lagra låter ju spännande. Hur mörkt och svalt måste det vara för att man ska lagra? Funkar längst ner längst in i skafferiet i ett normalvarmt kök? 


Annars kanske jag får riva och frysa. Ingen som har nåt bra recept på osträtter?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.