Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Ryckningar i hela kroppen!

2014-01-03 09:20 #0 av: Agnez94

Hej! 

Jag har på senaste börjat få mer och mer ryckningar i kroppen. De förekommer inte när jag gör saker (tränar, gör skolarbete etc.) utan tex när jag ska ligga och somna (störs dock inte av det) eller tittar på TV. Grejen är det att jag är 19år och orolig. Det ska inte vara så här! Eller? Jag vet att min bror upplever det ibland också. Jag har börjat träna mycket på sista tiden. Totalt 80 min  + 120 min, där de 80 min är till och från gymmet 4 - 6ggr/vecka. Sen får jag det och jag suttit till mycket också ett tag (några dagar). Vad kan det vara? Jag tror inte att jag har någon nervsjukdom så.... Förslag? Tror ni det är något värt att kolla upp? 

Anmäl
2014-01-03 09:35 #1 av: OlgaMaria

Rycker det i hela kroppen eller bara på vissa ställen? Var isåfall?

Magnesium kan nog hjälpa bra. Det är ett väldigt bra tillskott att ta dagligen, speciellt om man tränar mycket. Det går åt mycket magnesium vid träning och under återhämtningen och det är lätt att få brist på det även om man inte tränar.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-01-03 12:23 #2 av: Zepp

Jag tror det är träningen som är orsaken.. dvs det är övergående!

Kan även handla om elektrolyter, dvs främst kalcium/magnesium!

Kalcium gör att muskeln drar ihop sig, magnesium gör att den slappnar av.

Så ja.. testa lite magnesiumtillskott eller att dricka en kopp hemmagjord buljong om dagen!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-01-03 16:36 #3 av: Agnez94

Mmmm, buljong lätt gott! Ska göras nu! Går det bra med köpe?

Rycker främst i armar och ben med även i axeln när jag ligger på mage ock ska somna. 

Anmäl
2014-01-03 18:28 #4 av: Zepp

Mnja.. tveksamt, men testa!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-01-04 09:55 #5 av: Cina-y

Hade det förr, när jag var i 25-30-årsåldern och hade fått mina barn. Låg och sparkade/ryckte med benen när jag skulle somna. Anledningen, som jag fick höra, var att jag spänt musklerna under dagen och slappnade av "för fort" när jag somnade. "Medicinen" var stretchövningar/massage innan sänggående.

Det kan alltså bero på träningen. Stretchar du tillräckligt?

Anmäl
2014-01-04 11:35 #6 av: Agnez94

Stretchar normalt 30-40 min efter träningen (gillar att stretcha) så det är nog inte problemet. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.