Annons:
Etikettmat-recept-på-fågelrätter
Läst 10988 ggr
Heidi
12/29/13, 3:54 PM

Recept till lergryta!

Fick en lergryta i julklapp, funderar på att köpa en hel kyckling idag och prova lergrytan. Men tar gärna emot lite tips på kryddning och vad man mer kan stoppa i grytan?

//Heidi - Webbtidningen för djurintresserade- Vimeddjur.se

Annons:
Orakletidelfi
12/29/13, 4:25 PM
#1

Kyckling brukar jag fylla med t.ex. fetaost, lite soltorkade tomater och örtkryddor och lök , lite oliver, ja jag slänger in lite av varje. Lite soja droppar jag över med och ringlar på lite olivolja. Flingsalt… tja…

Margareta
12/30/13, 11:10 AM
#2

Paprika, curry och purjolök är gott till kyckling

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

SweGizmo
12/30/13, 11:31 AM
#3

blanda smör och vitlök och citronpeppar + salt och lägg under kycklingskinnet.

Så jäääkla gött. Det är den enda lyckade kycklingen i lergryta jag lyckats göra.

Min blogg: SweGizmo.se

Heidi
12/30/13, 11:55 AM
#4

Tack för era tips, allt låter smarrigt 😃

//Heidi - Webbtidningen för djurintresserade- Vimeddjur.se

Margareta
12/30/13, 12:37 PM
#5

För den som är känslig för Glutamat (E621) är det bra att veta att flera fabrikat av Citronpeppar innehåller glutamat (smakförstärkare, E621 mfl namn). Det finns många biverkningar som många inte känner till att de är så lätta att slippa. Jag själv får tex migrän av minsta lilla. Det kan även bli yrsel och darrningar. Det är länge sen vi skrev om det här på Kif och vi har många nya medlemmar. Ni som är nyfikna kan söka och läsa mera om detta elände.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Orakletidelfi
12/30/13, 1:00 PM
#6

Glädjande nog har inte Santa Maria längre smakförstärkare i sin citronpeppar! Sen över ett år sen, det var ungefär då jag märkte att det inte är med längre. Visserligen innehåller den både potatisstärkelse och socker men i pyttemängder och det har nog den ekologiska också.

Annons:
Margareta
12/30/13, 1:51 PM
#7

Kronfågel har också plockat bort smakförstärkarna, så det lönar sig med uppror.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Effie
12/30/13, 2:06 PM
#8

Jag hade en gång ett recept på "citronkyckling". Man tog en citron (ekologisk, skulle jag ta idag), stack en massa hål i den med en nål, lade den i kycklingen, penslade kycklingen med soja, lade den i lergryta eller glasform med lock, satte in i kall ugn som var påslagen 175 grader? och lät den stå där; minns inte hur länge. Tanken var att allt fettet skulle rinna bort och skinnet bli knaprigt (så ni förstår att det var längesedan 🙂)

Bara tänkte, som alternativ till citronpeppar. Salt och peppar har man väl ändå alltid på.


Visst går det. Om inte annat, så går det galet

AilyAdams
12/30/13, 2:47 PM
#9

Stek blir fint i lergryta. I morgon ska jag prova på att göra lammstek i min. Det ska bli jättespännande.

Här är en bra artikel på Kost.ifokus om mat och bak i lergryta:

http://kost.ifokus.se/articles/4d712e08b9cb46221d044103-mat-och-bak-i-lergryta

 **************************
Heter det De eller Dem?

[förgätmigej]
12/30/13, 5:25 PM
#10

Urtekram har en kryddblandning med rotfrukter, timjan och citron, helt utan glutamat, den gillar jag🤤

KatNyb
2/13/14, 12:30 AM
#11

Ta en hel kyckling. Krydda insidan med salt och peppar och färsk eller torkad rosmarin. Ta en citron och skär cirka 6 längsgående snitt (uppifrån och ner) och tryck in i kycklingen. Lägg i grytan och häll soya över (jag använder Renée Voltaires tamarisoya). Krydda även utsidan med salt o peppar och rosmarin. Smaskigt värre och hur mört som helst blir det i lergrytan.

opssk
2/13/14, 3:31 PM
#12

Pulled pork gör jag i lergryta…

Upp till toppen
Annons: