Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter

Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på fågelrätter

Recept till lergryta!

2013-12-29 15:54 #0 av: Heidi

Fick en lergryta i julklapp, funderar på att köpa en hel kyckling idag och prova lergrytan. Men tar gärna emot lite tips på kryddning och vad man mer kan stoppa i grytan? 


//Heidi - Webbtidningen för djurintresserade- Vimeddjur.se

Anmäl
2013-12-29 16:25 #1 av: Orakletidelfi

Kyckling brukar jag fylla med t.ex. fetaost, lite soltorkade tomater och örtkryddor och lök , lite oliver, ja jag slänger in lite av varje. Lite soja droppar jag över med och ringlar på lite olivolja. Flingsalt... tja... 

Anmäl
2013-12-30 11:10 #2 av: Margareta

Paprika, curry och purjolök är gott till kyckling

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2013-12-30 11:31 #3 av: SweGizmo

blanda smör och vitlök och citronpeppar + salt och lägg under kycklingskinnet.


Så jäääkla gött. Det är den enda lyckade kycklingen i lergryta jag lyckats göra.

Anmäl
2013-12-30 11:55 #4 av: Heidi

Tack för era tips, allt låter smarrigt Skrattar

//Heidi - Webbtidningen för djurintresserade- Vimeddjur.se

Anmäl
2013-12-30 12:37 #5 av: Margareta

För den som är känslig för Glutamat (E621) är det bra att veta att flera fabrikat av Citronpeppar innehåller glutamat (smakförstärkare, E621 mfl namn).

Det finns många biverkningar som många inte känner till att de är så lätta att slippa. Jag själv får tex migrän av minsta lilla. Det kan även bli yrsel och darrningar.

Det är länge sen vi skrev om det här på Kif och vi har många nya medlemmar.

Ni som är nyfikna kan söka och läsa mera om detta elände.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2013-12-30 13:00 #6 av: Orakletidelfi

Glädjande nog har inte Santa Maria längre smakförstärkare i sin citronpeppar! Sen över ett år sen, det var ungefär då jag märkte att det inte är med längre. Visserligen innehåller den både potatisstärkelse och socker men i pyttemängder och det har nog den ekologiska också.

Anmäl
2013-12-30 13:51 #7 av: Margareta

Kronfågel har också plockat bort smakförstärkarna, så det lönar sig med uppror.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2013-12-30 14:06 #8 av: Effie

Jag hade en gång ett recept på "citronkyckling". Man tog en citron (ekologisk, skulle jag ta idag), stack en massa hål i den med en nål, lade den i kycklingen, penslade kycklingen med soja, lade den i lergryta eller glasform med lock, satte in i kall ugn som var påslagen 175 grader? och lät den stå där; minns inte hur länge. Tanken var att allt fettet skulle rinna bort och skinnet bli knaprigt (så ni förstår att det var längesedan Glad)

Bara tänkte, som alternativ till citronpeppar. Salt och peppar har man väl ändå alltid på.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-12-30 14:47 #9 av: Skymning

Stek blir fint i lergryta. I morgon ska jag prova på att göra lammstek i min. Det ska bli jättespännande.

Här är en bra artikel på Kost.ifokus om mat och bak i lergryta:

http://kost.ifokus.se/articles/4d712e08b9cb46221d044103-mat-och-bak-i-lergryta

Anmäl
2013-12-30 17:25 #10 av: [förgätmigej]

Urtekram har en kryddblandning med rotfrukter, timjan och citron, helt utan glutamat, den gillar jagDreglar

Anmäl
2014-02-13 00:30 #11 av: KatNyb

Ta en hel kyckling. Krydda insidan med salt och peppar och färsk eller torkad rosmarin. Ta en citron och skär cirka 6 längsgående snitt (uppifrån och ner) och tryck in i kycklingen. Lägg i grytan och häll soya över (jag använder Renée Voltaires tamarisoya). Krydda även utsidan med salt o peppar och rosmarin. Smaskigt värre och hur mört som helst blir det i lergrytan. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.