Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
dr Annika Dahlqvist

Manodepression och lchf

2013-12-29 11:35 #0 av: bellapd

Hej! Jag är ny med lchf och jätte glad för det. Min pappa är manodepressiv/bipolär och tar Litium plus massa andra tabletter. Han mår jätte dåligt av alla medicinerna och har även gått upp i vikt kraftigt. Skulle lchf kunna hjälpa honom att må bättre? Kan det öven påverka hans hormonhalt så att han skulle kunna sluta med Litium?

Hoppas på svar!

Anmäl
2013-12-29 11:43 #1 av: Aleya

Det måste han nog ta och fråga läkaren, bättre det än att personer utan utbildning inom sjukvård ska sitta och svara vad dom tror kan ske.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2013-12-29 14:03 #2 av: Gitten

Hej! Jag är aktiv i sköldkörtelföreningen och med våra erfarenheter brukar LCHF göra susen på hormonobalanser. En av våra läkare, Bo Wikland, behandlade bipolär sjukdom med skyhöga doser Levaxin, han menade att det var en sjukdom orsakad av sköldkörtelhormonbrist, inklusive dyslexi, ADHD, Damp och autism. Hur som helst vill jag varna för att litium slår ut sköldkörteln och kan förklara övervikten, har läkarna informerat om detta? Annars borde ni anmäla till IVO. Trodde inte att man behandlade med Litium idag. D-vitamin har mycket god effekt på depressioner. Av våra erfarenheter är näringsbrister svåra hos många patienter och jag skulle råda er att ta hjälp av en näringsterapeut eller gå till hälsokost och få råd om optimala tillskott av alla vitaminer och mineraler. Även akupunktur kan bota hormonobalanser i kroppen.
Andra vanliga sköldkörtelsymtom: torr hy, trött och frusen, förstoppning, problem med magen.
Lycka till

Anmäl
2013-12-29 16:15 #3 av: VildaVittra

Jag tror du kommer tycka att detta är intressant. http://www.psychologytoday.com/blog/evolutionary-psychiatry/201110/dietary-treatment-bipolar-disorder

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.