Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Jag behöver måltidstips

Fakir-soppor?

2013-12-27 18:11 #0 av: vardagskonst

Hej! Kan inte ni ge mig era bästa tips på soppor med så få
kolhydrater som möjligt? :)


(Inser nu att det är fakir-soppor jag söker tips om
så jag ändrade i rubriken)

Anmäl
2013-12-27 18:18 #1 av: Sindri

Min favvosoppa just nu är med avocado + ev. lite spenat, lite grönkål, en bit squash eller annan grönsak man har hemma.

Knäck ett ägg i en mixerbehållare. Koka upp vatten eller ännu hellre buljong. Skeda i 1 tsk kokosfett + ev. lite smör (beroende på hur fet du vill ha soppan). Lägg i avocadobitar + andra grönsaker. Häll på den varma vätskan och mixa samtidigt.

Salta och peppra efter smak. Jag brukar ibland steka bacon i långpanna i ugnen och sparar då alltid fettet som blir kvar. Passar utmärkt till t ex denna soppa istället för smör.

Har ej räknat ut några näringsvärden, men du kan själv kolla på Fineli
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11057&lang=sv

Det där med fakir kom efter mitt inlägg, men räkna och se om det passar.

Anmäl
2013-12-27 18:24 #2 av: VildaVittra

Vad är en fakirsoppa?

Bouillabaisse lär ju gå att göra LCHF i alla fall, bara att hoppa över potatisen och vinet (tex pressa yttepyttelite citron i istället).

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-12-27 18:34 #3 av: vardagskonst

Om jag förstått det rätt så innebär fakir att man inte äter mejeriprodukter och/eller grönsaker. Inga kolhydrater :)

Tack Sindri, ska kolla upp det :)

Anmäl
2013-12-27 19:14 #4 av: Zepp

Gå till Willys och kika i deras frysdisk, där finns, (hos min iallafall) lamgrytbitar.. koka dessa till en soppa, (så gör jag), tillsätt en lök, en chilli och en persiljerot.. blir minimalt med kolisar!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-12-27 20:25 #5 av: vardagskonst

Zepp, du är en klippa! Precis, det jag letade efter, tack!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.