Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Oral-B Hummingbird floss replacement

2013-12-27 12:31 #0 av: Inkanyezi

Jag har länge haft en sån där liten tandtrådsmanick som surrar och gör rent väldigt bra, när man har tråden till den, men de har slutat tillverka den, och jag har förgäves försökt få tag på refillerna en längre tid.

Så fick jag en idé och gjorde jack i toppen av gaffeln där tråden sitter och satte en skruv lite längre bak för att fästa, så att man kan ladda om den med vanlig tandråd hur många gånger som helst. Det fungerar mycket bra.

(Jag gör en text på engelska här, så att den som letar får sökträffar.)

Oral-B Hummingbird floss refill heads are no longer made, and only rather few are available from rest supplies, sometimes at an exorbitant price. However, there is a much simpler solution, a hack.

I made notches at the end of the fork prongs where the floss is attached, removed the old floss and put a screw as a lug in the crotch of the fork. Hence it can be recharged with any floss, just winding it a few turns around the screw, drawing it over the fork prongs through the notches and back to the screw, where it is fastened with a few more turns. Now it can be used forever.

Anmäl
2013-12-27 12:42 #1 av: [mia323]

Föreslår att du lägger in ditt inlägg under en annar rubrik då får du nog bättre respons. Här diskuteras det kolkydrater.

Anmäl
2013-12-27 12:53 #2 av: Inkanyezi

Jag vet att kolhydrater diskuteras här, men det hindrar inte att en del av oss måste sköta vår tandhygien, och jag har inte hittat många ställen där det passar. Så nu ligger inlägget här, och den som letar på engelska efter såna här kommer att hitta det, och jag har lagt in det på Oral-B på Facebook, där jag har länkat bilden här.

Jag kunde så klart ha lagt den någon annanstans, men nu ligger den här, och även om den ganska snart möljas ner ibland äldre trådar, så finns den, så att man kan leta efter den, och så att den som behöver en sån här grej kan sluta leta.

Anmäl
2013-12-27 13:00 #3 av: savonit

Super schyst, har ingen själv men alltid kul med hemma fix och diy.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.