Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Omelett i vattenbad?

2013-12-26 03:07 #0 av: vardagskonst

På Zink Grill här i Stockholm har de en fantastisk omelett,
jag tror den är gjord i vattenbad i ugn, men är inte säker.
Den serverades i ett glas och så var där ost i den minns jag,
är det någon som vet vad för rätt jag pratar om, och/eller
hur man går till väga för att skapa något sådant?

Anmäl
2013-12-26 03:11 #1 av: VildaVittra

Kikade in på deras meny och det är getost, parmaskinka och paprika i den om det låter bekant?

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-12-26 03:12 #2 av: vardagskonst

Ja det är precis den jag menar :)

Anmäl
2013-12-26 03:16 #3 av: VildaVittra

Var den väldigt krämig så skulle jag gissa på grädde som vätska.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-12-26 03:17 #4 av: vardagskonst

Den var extremt krämig...nästan som en blandning av gröt liksom.
Fast mer fast i konsistensen.

Anmäl
2013-12-26 03:21 #5 av: VildaVittra

Brylépudding är ju gjort på ägg och grädde, även om vispningen gör den helt slät, så har du ätit riktig sådan så kan du ju jämföra med hur fast den var.

Grynigheten kommer nog både av att man inte vispar den slät, samt från tex skorpan på getosten om de använt chevre. 

Vattenbad är definitivt inte omöjligt, det är mer praktiskt i ett restaurangkök.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-12-26 03:25 #6 av: vardagskonst

Jaa men där sa du det! Det är ju klart att det är receptet till brylé jag
ska använda som grund, fast plocka bort sockret och tillsätta
ost, tack snälla för det här!

Anmäl
2013-12-26 03:28 #7 av: VildaVittra

Märks det att jag älskar att laga mat? Och onyttig sådan. Förlägen

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-12-26 03:34 #8 av: vardagskonst

Haha onyttig är en definitionsfråga idag, och jag är väldigt tacksam över att dina matkunskaper, jag har tänkt på det här i snart två veckor :)

Anmäl
2013-12-26 09:04 #9 av: Orakletidelfi

Vanlig omelett i ugn brukar väl bli rätt krämig, har inte nåt minne av vattenbad, mamma gjorde sån jämt förr i tiden!

Anmäl
2013-12-26 09:04 #10 av: Orakletidelfi

http://www.recept.nu/recept_nu/omelett/agg_och_mejerier/ugnsomelett/


med grädde blir det ju definitivt smaskigare och krämigare också!


bilder att dregla över

https://www.google.se/search?q=ugnsomelett&newwindow=1&rlz=1C1GGGE_enSE540SE540&espv=210&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=AuO7UrOfOYOa4wTlyoGQAg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=680

Anmäl
2013-12-26 09:12 #11 av: Orakletidelfi

Här står om vattenbad, om ugnens värme är ojämn kan det vara idé!

http://www.svd.se/mat-och-vin/matexperten/maste-man-anvanda-vattenbad_5893523.svd

Anmäl
2013-12-26 12:27 #12 av: hemul

Tycker det låter mer som äggstanning än som omelett. Äggstanning blir väldigt lent.

Nu kan ju ordet användas för "äggröra" som slås på som fyllning i an paj eller liknande, men som enskild rätt är det alltså ägg hopvispat med mjölk eller grädde som får stelna i vattenbad, antingen i en kastrull på spisen eller i ugnen på låg värme.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.