Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsovinster

Förstärkt smaksinne

2013-12-13 18:13 #0 av: MissC88

Hej!

En månad med strikt LCHF och -6kg på vågen och jag mår bättre än någonsin :)

Jag har märkt att jag har fått ett förstärkt smaksinne. Dvs att allt smakar så mycket mer, både sött, salt, surt, hett osv och undrar om det bara är en ren tillfällighet eller om det faktiskt kan vara så att det är en positiv effekt av LCHF? Någon annan som känner igen sig? :)

Anmäl
2013-12-13 22:48 #1 av: Gia91an

Exakt samma här. KLarar tex inte mjölk i kaffet längre för det blir blaskigt! Funkar endast med smör. Kan äta stark mat, har aldrig gillat det innan. Mindre socker obviously, men sånt som brysselkål är sött och gott. Har ett större saltbehov med...

Anmäl
2013-12-14 02:04 #2 av: hemul

Ivf att uppleva sötma och sälta starkare är vanligt. Jag var hyperkänslig för salt i början, fick slänga ostar och sånt för jag tyckte de var ettersalta. Nu har det nog normaliserat sig. Fast jag gillar fortfarande inte när det är för mycket salt i maten - men jag saltar gärna ovanpå. Jättekonstigt, kan inte förklara det.


Anmäl
2013-12-14 08:18 #3 av: jessirene

Smaksinnet ändrar sej absolut.

Ibland tycker jag att cashew nötter är kväljande söta.

Och salt vill jag ha mer än förut.

Grattis till resultatet!

Anmäl
2013-12-15 12:05 #4 av: MissC88

Tack för alla svar :) får helt enkelt hoppas på att det håller i sig!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.