Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Dålig i magen!

2013-12-09 09:07 #0 av: rebeckaL

Jag behöver verkligen hjälp. Är en jojjo-bantare som är trött på hetsätning och självsvält och vill bli av med mina extrakilon en gång för alla. Har ätit LCHF från och till ett tag och när jag är duktig så funkar det verkligen! MEN!!! Jag blir så sjukt dålig i magen. Efter en måltid så dröjer det en timme sen måste jag AKUT springa på toaletten. Detta är helt ohållbart då jag dels jobbar på restaurang och dels inte kan spendera halva dagen på toaletten. Jag har varken IBS eller någon bakterie eftersom att varje gång jag misslyckas och faller tillbaka så blir jag hård och bra i magen igen.

Någon som känner igen sig?!

Kram R

Anmäl
2013-12-09 14:48 #1 av: Robb

Hej R! Kan du lista vad du äter när du äter LCHF?

Anmäl
2013-12-09 15:17 #2 av: rebeckaL

Hej!! Tack för ditt svar!!

Jag äter oftast ägg och bacon till frukost, sen till lunch blir det ofta en köttbit eller lax med beasås eller majonäs och vitkål, och till kvällsmat kan det bli allt ifrån tacos med med ost och cremefraiche till några stekta ägg eller omelett beroende på hur hungrig jag är... Har helt enkelt tagit bort kolhydraterna och ersatt med mer fett istället.

Fattar inte vad jag gör för fel... Har köpt hem kokosfett och tänkte använda det i kaffet dom morgonarna jag har bråttom men vågar inte prova då jag anar att jag inte kommer kunna ta mig till jobbet efteråt...


Anmäl
2013-12-09 16:39 #3 av: Zepp

Minska på fettet och öka sakta igen till lagoma mängder!

Hur mycket fett äter du egentligen?

Man behöver inte lägga till så mycket fett, det finns redan i din mat.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-12-09 18:17 #4 av: Lurtz

Antingen äter du något du inte tål, eller så är det (mer troligt) som Zepp säger, att du äter onödigt mycket fett. Bacon, ägg, köttfärs, lax är sådant som är såpass fett att man inte behöver tillsätta mycket extra alls för att ligga rätt, om det blir för mycket brukar diarré vara ett av de främsta symptomen.

Anmäl
2013-12-09 18:24 #5 av: rebeckaL

Tack så jätte mycket för svaren!
Jag tycker verkligen inte att jag lägger till mycket fett, bara en liten liten klick till kött. Däremot ost är lätt att äta lite för mycket av... Ska absolut prova att dra ner lite på det, eftersom jag är nybörjare har jag noll koll på hur mycket som är lagom och med sju år bakom mig av bulimi, självsvält och hetsätning har jag svårt att avgöra när jag är mätt och hungrig.
Kanske ska lägga till lite mer grönsaker istället?
Med vänlig hälsning, Rebecka

Anmäl
2013-12-09 21:36 #6 av: Zepp

Var inte rädd för grönsaker.. speciellt inte gröna bladgrönsaker.. du kan utan vidare äta 10 kilo spenat.. utan att det blir mer än 20 gram kolhydrater!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-12-09 22:36 #7 av: Orakletidelfi

Nu ska vi väl inte ta i! Men 3 kilo ca....

Anmäl
2013-12-09 22:59 #8 av: Zepp

Okej då.. 3 kilo blir hur som helst ett berg med spenat!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-12-09 23:33 #9 av: rebeckaL

Ska absolut prova det här med spenaten ;)

Anmäl
2013-12-09 23:43 #10 av: Zepp

Eller Rucola.. min favorit! Lipar

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-12-10 23:16 #11 av: Creta Carbo

Förutom att kokosoljan, som du nämner, kan sätta fart på magen (utmärkt vid förstoppning, ca 1/2-1 msk 3 gånger om dagen funkar för mig) så kan också överkonsumtion av magnesiumtillskott göra det. Jag tar magnesiumtabletter på ca 400 mg dagligen utan problem (behövs för att undvika kramp, ffa natten efter träning), men jag fick problem när jag tog mer än så under en kort period i början. 


Om du tar magnesiumtillskott är det också viktigt att du tar ett med bra upptag - det minskar den laxerande effekten. Finns mycket skrivet om detta (olika magnesiumsalter) på nätet. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.