Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

sill

2013-12-08 10:05 #0 av: [fass]

Finns det verkligen inget recept på inlagd sill, helt UTAN sötningsmedel? Alltså, jag skulle gärna vilja lägga in sill men använder aldrig sötningsmedel. Går det att få till något som är gott?

Anmäl
2013-12-08 13:50 #1 av: hemul

Gillar du enbart surt och salt så är det väl bara att låta bli sötningen. Själv skulle jag nog inte bli salig över den anrättning, men det går ju inte att få det att smaka sött utan varken socker eller sötningsmedel.

Ett alternativ är väl att du håller dig till senapssill och liknande, d.v.s. olika krämiga anrättningar med gräddfil/crème fraiche. Då brukar man ju ha klargravad sill (som är utan socker) och all smaksättning är i såsen. Tror den typen kräver mindre sött, du kanske t.o.m. står ut utan.


Anmäl
2013-12-08 14:15 #2 av: [fass]

@Hemul: Tack för tips! Heter den klargravad när man köper den?

Anmäl
2013-12-08 15:30 #3 av: Ary

Den sillen jag köper utan socker heter inläggningssill och finns i plåtburk i fisk och skaldjurs kylavdelningen. För storkonsumenten kan man köpa de stora plastburkarna (bättre kilopris) med salt sill filéer och vattna ur ett dygn i rikligt vatten.
Jag har testat majonnäsbaserad currysill både med och utan att lägga i vatten och ättika innan och båda funkar även om det blir bättre om man lägger in den lite. Eftersom man inte har socker gör jag bara inläggningen lite mindre sur.

Anmäl
2013-12-08 16:10 #4 av: maria6

Kanske det här kan vara nágot:

http://jimpslchf.blogspot.com.es/2013/12/ortgravad-sill-med-pepparrot.html


Anmäl
2013-12-08 17:40 #5 av: Maggan71

Jag såg en massa goda sillrecept i någon tidningsbilaga i veckan (kan ha varit Expressens, men jag vet inte).

Recepten byggde på snabbinäggningssillen och krämiga såser på majonäs och creme fraiche. Krydda med lime, lök, vad du vill. Kan kolla upp tidningen och återkomma...

Ingenting är omöjligt. Det "omöjliga" tar bara lite längre tid... Flört

Anmäl
2013-12-08 20:32 #6 av: dolfen

Ja, en snabbinläggning med;
créme fraîche, finhackad rödlök, röd stenbitsrom, anjouvis, lite anjouvisspad och dill, är inte så dumt.

(Tror jag fick med alla ingredienserna.)

:)

Anmäl
2013-12-08 22:06 #7 av: hemul

#2 Nej, det är vad man gör innan man lägger strömming i t.ex. senapssås.

Förlåt, jag virrade till det. Man gör alltså inte så med salt sill, utan med färsk strömming/sill.

Hur som, jag tror det krävs mycket mindre sötma för de krämiga inläggningarna, så kör på du.


Anmäl
2013-12-09 09:16 #8 av: [fass]

Intressanta förslag alla. Det ska bli kul att testa detta. Lime och créme fraiche låter gott tex.Jag funderar lite på att även lägga in med klart spad, lök och morötter som den klassiska inlagda sillen. Men då kommer man väl inte ifrån sockret. Fast det skulle väl gå att få till en variant som är rejält mycket mindre söt än den i butik.

Anmäl
2013-12-10 12:14 #9 av: crikarlshamn

http://www.tasteline.com/Halsa/LCHF/Tastelines-LCHF-julbord/

Tastelines LCHF-julbord

LCHF Currysill

LCHF Currysill

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.