Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Viktklubben, Aftonbladet

2013-12-07 00:08 #0 av: ingemarekb

Hej vänner här. Detta skrev jag till viktklubben (Aftonbladet) tidigare, ska bli intressant att se om jag får svar:

Hej viktklubben.

Pratas väldigt mycket om kalorijakten. 

Ni har inte tagit en funderare på om kolhydratjakten borde vara mer aktuell "i dessa tider"

Nämner bara ris, som jag såg nu när jag var här inne!

Det innehåller väl sådär som godis gör när det gäller kolhydrater! Kan det vara bra för kroppen?

Obs, jag är ingen näringsexpert, men tycker att många dietister borde fräscha upp sina kunskaper. 

Synd om t.ex. diabetes2 som följer dessa kolhydratsintag utan att de egentligen vet om hur detta påverkar dem och hur mycket kolhydrater de får i sig!.

Men, ok, det finns ju mediciner.

Med vänlig hälsning

Ingemar Ekberg

Anmäl
2013-12-07 09:34 #1 av: -zappa-

Jag mailade dem för ett tag sedan för att kolla om de inte skulle starta upp LCHF, men nä - det gick ju absolut inte eftersom deras koncept gick ut på att jaga kalorier & ge råd om fettsnåla alternativ & de var inte intresserade av att tänka om. Då la jag ner försöket att påverka dem... :)

Anmäl
2013-12-07 09:46 #2 av: Margareta

Jag var med där för många år sen och det var inga roliga kommentarer jag fick när jag började dra ner på kolhydraterna. Då hade jag inte hunnit lära mig att öka fettet.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.