Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Mandelmjöl/kokosnötsmjöl

2013-12-06 18:27 #0 av: Maggan71

Idag tänkte jag köpa kokosnötsmjöl, men fann bara kokosmjöl med 17 g kh/100g.

I stället köpte jag mandelmjöl med 5 g kh.

Två frågor:

Jag har hittat ett recept på gröt som jag tänkte testa imorgon. I receptet står "kokosnötsmjöl". Går detta att ersätta med mandelmjöl och är det i så fall samma mängd jag ska ta?

Är det någon skillnad på kokosmjöl och kokosnötsmjöl eller bara olika namn på samma produkt?

Tack på förhand!

Ingenting är omöjligt. Det "omöjliga" tar bara lite längre tid... Flört

Anmäl
2013-12-06 18:42 #1 av: Sindri

Det vi menar när vi pratar om kokosnötmjöl är mjöl som är gjort direkt från nöten, inte malt kokosrasp. 17g kh/100g kan tyda på det senare.

Kokosnötmjöl suger åt sig sig mycket mer vätska än mandelmjöl så du måste ta bra mycket mer av det. Det har avhandlats i en annan tråd här hur mycket, man jag kommer inte ihåg vad den hette.

Sök på sajten på kokosnötmjöl mandelmjöl så kanske du hittar.

Anmäl
2013-12-06 18:46 #2 av: Maggan71

Tack!

Ingenting är omöjligt. Det "omöjliga" tar bara lite längre tid... Flört

Anmäl
2013-12-06 22:31 #3 av: Sindri

Men kolla här, nu kom det upp i Lussekatts-tråden:

http://mariannslchf.se/omvandla-mandelmjol-och-kokosnotsmjol-i-recept/#more-11683


Anmäl
2013-12-07 07:29 #4 av: Maggan71

Hittade den bloggen igår. Suverän informationskälla! :-)

Ingenting är omöjligt. Det "omöjliga" tar bara lite längre tid... Flört

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.