Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Diabetes 1 och 2

2013-11-28 11:43 #0 av: Laurel

Jag har en kompis som fått diagnosen diabetes men hon vet ännu inte om det är typ 1 eller 2. Hon frågade diabetessköterskan vilken av dem som hon skulle hoppas att det var och sköterskan svarade att det skulle vara bäst för henne om det var typ 1. Jag blir lite förvånad över det svaret. Är det någon som vet mer?

Anmäl
2013-11-28 13:55 #1 av: Ary

Näää skulle man få välja är ju typ 2 bättre med en viss insulinproduktion som kan förbättras med kost och motion. Hon måste ha råkat säga fel eller så måste ju sköterskan vara rätt felinformerad...

Anmäl
2013-11-28 18:12 #2 av: goliath

Om hon hade haft type 1 så hade hon nog vetat om det med tanke på sjukdomsförloppet (plötsligt väldigt törstig, kissa mycket, konstig i toppen etc)?

Så om hon inte hade några speciella symptom så lutar det nog åt att hon har typ 2. Och detta är definitivt den typen hon ska hoppas på att hon har! Extremt mycket lättare att leva med än typ 1.

Så ni kan nog resonera er fram till vilken typ det är. Hur blev hon diagnosticerad? Tillfällighet eller uppsökte hon läkare pga symptom?

Anmäl
2013-11-28 20:48 #3 av: Karin20

Ålder? Om det är en ung person, är det troligare med typ 1, bättre eller sämre är dumt att diskutera.

//Karin

Anmäl
2013-11-28 20:51 #4 av: Zepp

Fast.. det finns tecken på att det inte är så enkelt!

"Det är fler 70-80-åringar som insjuknar i typ 1 diabetes än barn. En ny svensk studie visar att bara blodprov kan säkra en riktig diabetesdiagnos och behandling.

En stor svensk kartläggning av så gott som samtliga i Kronobergs län som insjuknat i diabetes under tre år slår hål på flera myter om vem som drabbas av vilken sorts diabetes."


http://diabetesportalen.se/arkiv-foer-nyheter/gammelmormor-faar-typ-1-diabetes-bara-blodprov-ger-raett-diagnos/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-12-08 16:25 #5 av: Laurel

Tack för era svar!
Hon är 57 år. Har känt sig lite hängig en tid. Jag tycker också att det var konstigt att sköterskan sa att typ 1 vore det bäst om det var. Jag har förstått att det tar någon vecka innan man får veta om det är typ 1 eller 2. Hon hade väldigt högt blodsocker när hon kom in första gången.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.