Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsovinster

Normala levervärden!

2013-11-27 12:24 #0 av: Suzanne56

För dryga nio år sedan så började jag ett nytt jobb där läkarundersökning med div. prover ingick. Sköterskan på mottagningen undrade lite försiktigt hur det stod till med mina dryckesvanor eftersom mina levervärden var rätt höga. Jag svarade som det var att jag enligt min mening drack alldeles för lite, min alkoholkonsumtion var (och har förblivit) högst blygsam. Något glas eller två i kvartalet. Konstigt med så pass höga värden då tyckte hon. Tror inte riktigt hon trodde mig:-)
Nåja, åren gick o för några år sedan konstaterades det att värdena fortfarande var lite för höga och ett ultraljud visade att jag även hade början till fettinlagringar i levern. Det har nästan alla överviktiga sa min doktor. Vid det här laget hade jag börjat sniffa på LCHF o läste allt jag kom över så att min nya kost inte skulle förvärra mitt tillstånd. Det jag hittade gjorde mig lugn så jag fortsatte. Jag har de senaste 5-6 åren kämpat hårt med mitt sockerberoende som satt ständiga käppar i hjulet för min viktminskning. Dessutom har jag genomlidit klimakteriet. Förra året upptäckte jag Margaretas utomordentliga blogg som jag följt från start, och med den fettkaffet. Jag har ökat på mitt fettintag och det har hjälpt mot sockersuget så nu kan jag allt som oftast stå emot. Läsa innehållsförteckningar hjälper också:-)
I alla fulla fall, för att göra en lång historia lite kortare så har jag just tagit nya leverprover och de är helt NORMALA!!!
Det ska bli spännande att se vad ultraljudet säger! Nu måste jag bara få min läkare att begripa att hon faktiskt får rekommendera LCHF också.
Just det: 12 kg har jag gått ned sen augusti förra året. Ungefär lika mycket till hoppas jag på att tappa:-)

Anmäl
2013-11-27 12:47 #1 av: Lena69

Härligt! Bra jobbat!


Anmäl
2013-11-27 12:54 #2 av: SpurtAnne

Men, vad skönt! Hoppas ultraljudet visar samma fina resultat!

Anmäl
2013-11-27 13:15 #3 av: Suzanne56

Tack! Ja, det ska bli spännande o se resultatet därifrån, fast det blir väl nte denna sidan nyår.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.