Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Transfetter förbjuds i USA

2013-11-27 11:05 #0 av: Sindri

Kan det innebära början till slutet för margarinerna?
Kommer inte Sverige att våga nu då?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/det-nya-transfettlarmet_8536590.svd?sidan=9

Anmäl
2013-11-27 13:01 #1 av: SpurtAnne


Det vore inte så dumt med ett förbud även i Sverige!

Anmäl
2013-11-27 17:28 #2 av: citro

Ja gärna ett förbud.

När man handlar en förpackning kakor med sej hem så har man ju också en innehållsförteckningen, vilken det nästan krävs en dator för att annalysera. Det gör ju att nästa gång kan man välja bort skräpet.

På kaffebröd som säljs i lös vikt sitter ingen innehållsförteckning. Den sitter på kanten av korgen som man plockar dessa wienerbröd ut.

Har ni läst vad dessa wienerbröd och kaffebröd innehåller? Inte?

Gör det!

Anmäl
2013-11-28 08:18 #3 av: Inkanyezi

Nja, i min lokala butik finns ingen sådan innehållsförteckning på kanten av korgen, men hur man än vänder det är nog kaffebrödet i stort sett eliminerat för den som väljer att äta LCHF. Det finns inte så mycket plats för bröd när man skär ner på kolhydraterna, och av råvarorna till kaffebröd är det inte bara sockret och margarinet som går bort, utan de flesta av oss har nog strukit vete ur partituret.

Ingredienser i vetebrödsdeg är oftast huvudsakligen vete, margarin och socker. Margarin används i stället för smör, för att bröden blir luftigare och krispigare. Franska croissanter brukar säljas av två sorter, där den ena är bakad med smör, och de är mer kopakta och flagar inte som de som görs på margarin, men många föredrar smör, för att det smakar bättre.

Men som redan nämnt, det är inte LCHF. Vilket som är mest skadligt av vete och socker är kanske diskutabelt, men det ingår inte i LCHF-kosthåll.

Anmäl
2013-11-28 10:02 #4 av: citro

Nu tänkte jag inte på vete och socker utan dom sju tillsatserna

som var inbakade i wienerbröden när jag läste sist.

Min man som är väldigt förtjust i dessa bakverk har

efter påpekande av alla dessa ämnen slutat stoppa i

sej 4 stycken i veckan.  Dom säljs ju så "4 st för kr 20:-"

tror jag det är.


Anmäl
2013-11-28 10:29 #5 av: RobinEH

Dagens margariner innehåller inte mycket transfetter, viss mängd finns väl fortfarande i de industriella fetterna. Huvudsakligen så är det idag omestring av fetterna som gäller. Så slutet för margariner, nej.

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.