Annons:
Etikettmat-livsmedel
Läst 4305 ggr
annikanyfiken
11/26/13, 2:26 PM

Konenserad mjölk?

Vet någon vad kondenserad mjölk är?

Ja jag läste på wikipedia att det är mjölk där vatten har borttagits så att bara ca 25 % återstår. Men är det alltså bara lite tjockare mjölk då? Och hur smakar det?

Jag såg ett recept där man skulle koka kondenserad mjölk och på så sätt få en kolasås? Hur kan mjölk bli till kolasås utan att man tillsätter något?

Annons:
VildaVittra
11/26/13, 2:27 PM
#1

Den kondenserade mjölk som man kokar kolasås på har tillsatt socker i sig.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Orakletidelfi
11/26/13, 2:59 PM
#2

Dessutom blir det rätt möe kolhydrater i den osötade med just för att vattnet är borttaget.  

Fast man KAN koka även osötad till kolasås.  Det är ju mycket mjölksocker i.  Jag har tom kokat vanlig mjölk till kolasås, det tar mycket lång tid. Och som sagt blir det massor med kh, en  liter mjölk kanske blir 2 dl sås och då har den ju ca 50 gr kh.

annikanyfiken
11/26/13, 3:03 PM
#3

hm okej. Då är det inget för lchf:are med andra ord. Tack

crikarlshamn
11/26/13, 5:23 PM
#4

..innehàller 1 liter mjölk 50 kh?!

Orakletidelfi
11/26/13, 5:28 PM
#5

Gram ja, 5 gram per 100 gram det borde väl bli 50 på 1000… för 1 liter väger väl ett kilo?

crikarlshamn
11/26/13, 5:33 PM
#6

Oj, är mjölk intolerant men förstàr nu hur mjölk kan trigga sötsug och förstöra viktnedgàng.

Tack :o)

Annons:
Biami1.
11/27/13, 10:46 AM
#7

Man kan koka kolasås på kokosmjölk också. Vet inte vad som händer med kolhydratmängden dock. Man sjuder 1 burk kokosmjölk i vatten som täcker burken i en kastrull ca 4 timmar.

Inkanyezi
11/27/13, 10:52 AM
#8

Kondenserad mjölk är vad man vanligen använder när man gör Crème Brûlée, eller brylépudding, men där brukar man också tillsätta en del socker. Den kan lika väl göras från vanlig mjölk, men det tar mycket längre tid. Också "dulce de leche" görs med mjölk, och det kan göras utan att tillsätta mer socker än det som finns i mjölken.

Det handlar alltså om något som innehåller ganska mycket socker, och det går inte att använda mycket sånt i ett LCHF-koncept.

crikarlshamn
11/27/13, 11:02 AM
#9

Till Crème Brûlée, eller brylépudding används grädde eller mjölk traditionellt men ett recept med kondenserad mjölk skulle vara intressant att se.

(Grädde/mjölk, äggula, socker och vaniljpistill)
http://fr.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_br%C3%BBl%C3%A9e

Första receptet publicerat finns i dag i en Fransk kokbok fràn 1691.

Nouveau cuisinier royal et bourgeois de François Massialot, publié en 1691. La recette est alors à base de jaunes d’œufs et de lait, avec une pincée de farine. Une fois cuite, le cuisinier de Philippe d'Orléans précise qu’il faut la bien sucrer par-dessus, outre le sucre que l’on y met dedans : on prend la pelle du feu, bien rouge; & du même temps on en brûle la crème, afin qu’elle prenne une belle couleur d’or.

Orakletidelfi
11/27/13, 11:05 AM
#10

#7 det händer inget med kolhydratsmängden, det är exakt samma mängd som när du börjar. Så har du t.ex. 12 gram kh i burken/förpackningen så har du 12 gram i den färdiga kolasåsen. 

Det är procenten som förändras.

Upp till toppen
Annons: