Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Tilltugg

2013-11-22 15:07 #0 av: Nachtaktiv

Hej alla lchf:are!

Det här är väl något som redan diskuterats till tusen om, men jag skulle behöva lite tips på bra lchf-snacks.

Vanligen småäter jag inte alls, men sådär på helgkvällar när man ser på film kan det faktiskt vara gott med lite tilltugg. Men jag har så lite idéer... ugnsbakade haricot verts, ostchips och svarta oliver med lite krydda är uttjatat för mig. Sen har jag nyligen gått över till striktare lchf (plötsligt efter en längre platå försvann 1,2 kg på bara en vecka!) och jag vill gärna försöka hålla mig undan mejeriprodukter och sånt där i och med det. 

Någon som har tips?

Anmäl
2013-11-22 15:41 #1 av: puls


Jag brukar snacksa på allehanda nötter och dricka julmust light i dessa tider. Ostbricka med fröknäcke är fint till helgen samt sockerfritt jordnötssmör direkt ur burk. Btw, hörde på nyheterna igår att de som äter nötter ofta och regelbundet har en bättre hjärt- kärlhälsa än andra.

 

Anmäl
2013-11-22 17:23 #2 av: Ove-D

#1 Julmust light? Triggar inte det igång sötsuget?

Anmäl
2013-11-22 17:34 #3 av: Nachtaktiv

#1: Hmm, ja, fast det mesta du radade upp funkar inte riktigt med den nivå av strikt lchf jag är på. Ost funkar ju inte för att jag undviker mejerier, och julmust light tror jag inte skulle vara bra för mig... Men ja, kan ju alltid ha nötter som alternativ, även om de flesta innehåller lite mer kolisar än vad jag hade velat

Men tack ändå! :)

Anmäl
2013-11-22 17:50 #4 av: Ove-D

Själv brukar jag ha ett kokt ägg i handväskan och en flaska med örtte. Att dricka kan också göra att suget i magen minskar.

Anmäl
2013-11-22 18:19 #5 av: Orakletidelfi

Strikt och snacks kanske inte riktigt går ihop alls... men fläsksvålar kanske kan vara ett alternativ? Med majonnäs som dip.

Anmäl
2013-11-22 18:27 #6 av: byggarn30

Lidl har goda gröna oliver med kärnor - Barilla tror jag. Goda iaf.


Anmäl
2013-11-22 18:31 #7 av: Zureel

Grönkålschips, skinkchips eller egengjord beefjerky är några alternativ

Anmäl
2013-11-22 18:43 #8 av: Nachtaktiv

#7: Grönkålschips? Blir genast nyfiken! Gissar på det är något som görs i ugn? Går det att göra med annan typ av kål?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.