Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel - Matfett

Frågor om kokosfett

2013-11-20 21:02 #0 av: Hungerflickan

Kan någon först och främst förklara för mig varför man går ner i vikt av kokosfett? Läste någonstans att det ger energi men att kalorierna inte tas upp? (Kaloribantar inte men försöker dra ner lite).

Borde inte smör eller vilket fett som helst fungera på samma sätt i så fall?

Är intresserad av detta eftersom jag inte gillar kokosfett i sig utan äter det för att det är hälsosamt, minskar sötsuget och vill gå ner något kg. 

Smör är betydligt godare på alla sätt och vis, men det fungerar alltså annorlunda i kroppen trots att det liksom kokosfett är mättade fetter?


/L

Anmäl
2013-11-20 22:11 #1 av: Zepp

Smör är godare!

Kokosfett består mest av MCT.. dvs medelkorta fettsyror.. som kroppen inte gärna lagrar, utan en stor del går till levern och vid hög nivå omvandlas stora delar till ketonkroppar.

Smör består av långa fettsyror.. när de transporteras in i kroppen aktiverar de ASP.. vilket är ett annat sätt att lagra fett i fettväven på.

Använd en blandning av kokosfett och smör i matlagningen så slipper du äta det med sked.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-11-21 00:05 #2 av: Hungerflickan

Hm innebär det att smör är fettbildande? 

Ja jag steker nästan jämt i kokosfett och tillsätter lite smör för smakens skull.

Anmäl
2013-11-21 17:35 #3 av: Zepp

Allt du äter är i princip fettbildande!

Stora delar av din måltid lagras för att sen tas ut.. du har bara några få gram i blodet.

Äter du inte långa fettsyror kommer kroppen göra dessa av glukos.. i värsta fall av andra fettsyror eller protein.

Barn som äter/dricker mer mjölkfett är smalare än de som äter mindre!

Såå.. det går inte ens att anklaga ASP för att lagra överskott.. det är mer komplicerat än så.. hormoner, aptitreglering, signalsubstanser, tillfredställelse av viss mat plus en massa annat!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.