Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Medlemmar -

Hårt eller löst fett på kroppen

2013-11-19 10:04 #0 av: helenem

Jag och en väninna har börjat med lchf. Vi är båda 163 cm långa och väger nästan lika, 84 resp. 85 kg. Ingen av oss tränar så våra kg är nog lika stor andel fett.

Vad som förvånar oss är hur mycket det skiljer på fettet på våra kroppar.

På henne kan man lätt ta tag i en valk runt midjan som är ganska lös och sladdrig. På mig sitter fettet kloss mot kroppen och är alldeles fast.

När hon lägger sig ner på rygg så åker fettet åt sidorna och hennes mage blir rätt platt. När jag lägger mig på rygg så är det inget fett som åker åt sidorna. Jag är konstant som en stabbig michelingubbe.

Jag får för mig att det är lättare att bli av med löst än hårt fett. Stämmer det? Och isåfall hur får jag mitt fett att bli lösare på kroppen?

Är det hälsofarligare att vara stabbig och ha fast fett än att ha mjuka valkar?

Anmäl
2013-11-19 10:33 #1 av: Beate

Det låter som att du har mycket bukfett och ja, det är farligare än ytligt fett.

Anmäl
2013-11-19 12:09 #2 av: helenem

Hur blir jag av med detta farliga fett då?Gråter

Anmäl
2013-11-19 17:52 #3 av: Beate

Du har ju börjat med lchf för att gå ner i vikt antar jag? Så det är väl bara att köra på med det. Just bukfett, eller visceralt fett som det också heter, lär lagras in extra mycket om man är stressad så det kanske är nåt du kan fokusera extra på; sömn och stresshantering. Och även fruktos lär gynna bukfetma men nu med lchf så äter du väl inte så mycket frukt.. 

Anmäl
2013-11-19 18:09 #4 av: helenem

Jag började igår. Nej ingen frukt. Det känns så jobbigt så här före jul men jag ser så hemsk ut, jag kan inte vänta till efter jul.

Anmäl
2013-11-19 19:07 #5 av: OlgaMaria

Finns massa gott du kan äta på jul! Det är ju mycket lchf-mat! :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-11-19 19:14 #6 av: Zepp

Jul är rätta perioden att börja med LCHF.. nästan bara fet mat.. förutom lutfisken.

På LCHF äter man julmat hela året!Förskräckt

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-11-19 19:23 #7 av: OlgaMaria

Men är det någon som vet varför fett är löst eller hårt?

I min familj har vi mjukt fett allihop. Är det verkligen fettet som är olika eller kan det vara huden som är mjuk eller hård?

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-11-19 21:07 #8 av: Effie

Varför fett är löst eller hårt har jag inte en susning om. Men jag har läst en del trådar här på KiF om personer som efter ett tag upptäcker att fettet på kroppen blivit lösare, innan det försvunnit. Fast det var ett tag sedan sist.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-11-19 21:11 #9 av: Zepp

Underhudsfett är rätt löst.. visceralt fett är hårt.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-11-19 23:27 #10 av: grottLisa

När du nämnde lutfisk var jag tvungen att kolla in det, hittade denna länken http://www.lutfisk.nu/till_jul.shtml

"Lutfisk är rena hälsokosten jämfört med den övriga feta julmaten."

Tillåt mig att skratta :)

Anmäl
2013-11-20 07:43 #11 av: helenem

Jag är mätt hela tiden. Och nu mår jag illa också. Blotta tanken på att äta frukost får mig nästan att kräkas. Jag åt senast 18.00 igår. Borde jag inte vara hungrig nu?

En filtallrik med bär skulle jag kunna äta. Men jag mår illa av tanken på ägg, fett eller kött.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.