Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Hur få i sig kokosfett?

2013-11-18 09:31 #0 av: andersson..

Kokosfett sägs ju vara nyttigt men jag har ingen erfarenhet av det. Jag äter mycket smör dock.

Kan man ha kokosfett i äggmjölk t.ex? Tar man då kokosfett istället för smör eller båda? Blir det kokossmak på allt som man har kokosfett i?

Anmäl
2013-11-18 09:36 #1 av: OlgaMaria

I äggmjölk kan du med fördel ha både kokosfett och smör. Det finns kokosfett både med och utan kokossmak, men det är väl lättare att hitta med smak i butikerna nu för tiden. Kung Markatta verkar finnas överallt? :) Du ska inte köpa silverpaketet.

Du kan ha kokosfett i all varm dryck, i maten, äggröran osv… Men ta det försiktig i början om du inte är van. Man kan vara rejält känslig i början.


/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-11-18 10:04 #2 av: Sindri

Biofoods ekologiska kokosfett finns också på många ställen. Annars lätt att beställa på nätet. Mycket billigare än Markatta, och smakar inte kokos.

Anmäl
2013-11-18 14:21 #3 av: Hungerflickan

Till stekning, wokning, i såser, i bakverk, i grytor, i teet/kaffet (obs kan påverka magen). Till det mesta helt enkelt!

Anmäl
2013-11-18 18:42 #4 av: Zepp

Jag har det som främsta matlagningsfett!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-11-18 18:54 #5 av: Mooniq

går du till hälsokosten så finns det deodoriserat kokosfett- utan smak och doft.. smakar inget alls, och du kan använda det till matlagning, i kaffet, på bröd om du bakar sånt etc.. 

köper du kokosfett med smak o doft så kan du göra fin ischoklad på riktigt mörk choklad (86-92%) som du smälter tillsammans med kokosfett 100 gram choklad, 60-80 gram kokos- i mikron- häll i isplattan och ställ i frysen. Knacka ur chokladbitarna efter ett par timmar ner i en skål o ha den sen i kylen. 1 bit är perfekt till kaffet om man vill bjuda på något. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-11-18 19:27 #6 av: smurfis

Jag äter minst 2 msk varje morgon i kaffet, använder det även till stekning osv. Jag använder främst det utan smak. Köper Cocosas kokosfett på nätet.

Anmäl
2013-11-18 23:00 #7 av: Record

# Mooniq

Fint tips med plastlådan (hoppas ja) för isbitarna, det är att skapa lösningar. Mikron gillar inte metaller . Har du näringsberäknat ?

Anmäl
2013-11-19 08:03 #8 av: Mooniq

#7 Record

Nej jag har inte näringsberäknat.. Om jag gör ischoklad så blir det 1 bit till kaffe.. 1 bit tror jag väger 5-6 gram varav nästan hälften blir kokosfett och resten choklad.. 

när du värmer choklad o kokos i mikron så blir det lite knastrigt med metall ja.. Skrattar jag brukar köra det i en glasskål och väldigt låg värme och röra med jämna mellanrum.. sen häller jag över i isplattan och in i frysen. för att jag är en lat person och inte orkar stå o dutta ner i ischokladformar.. Skrattar

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-11-19 18:29 #9 av: [förgätmigej]

Gör "ischoklad":

150 gram kokosolja

Knappt 2 matskedar kakao

Oljan smälts i vattenbad med tillsatt kakao

Smaksättning tex Kokosflingor 15 gram, vanilj, lakritspulver eller något annat som du tycker om

Man kan tillsätta lite stevia och/eller sukrin om du vill ha den lite söt

Häll upp oljan i pappersformar och förvara i kylskåp. Nu har du "ischoklad" i princip utan kolhydrater Glad

Anmäl
2013-11-20 15:39 #10 av: andersson..

Är kokosfett inte bra för känsliga magar? Det är kanske inte bra om man har IBS då?

Anmäl
2013-11-20 15:48 #11 av: andersson..

Sedan undrar jag en annan sak. "Silverpaketet" ska man ju helst inte äta men jag råkar ha ett sådant paket. Kan man ha det till något annat bra? Putsa skor eller så? Eller bara att kasta?

Anmäl
2013-11-20 16:55 #12 av: Zepp

Det är nog mest illamående för känsliga magar tror jag med för mycket fett på en gång?

Skillnaden mellan silverpaketet och ekologiskt kallpressat är som skillnaden mellan fabriksgjorda köttbullar och hemmagjorda.. dvs mest en kvalitetsskillnad!

Eller som mellan kallpressad olivolja och varmpressad!

Fritera med det.. stek med det, smörj händerna!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-11-20 21:41 #13 av: citro

Jag har 2 olika silverpaket med kokosfett. Ett från Unilever

som jag använder att göra cerat och deodorant av samt

smörja skottkärrehjulet med.

Sen har jag ett från Alba Dalby, det används i stekpannan.

Fel eller rätt, vad vet jag?

Anmäl
2013-11-21 05:09 #14 av: kattfot

Citro, det lät intresseant med eget cerat och deo, är det något recept du delar med dig av?

Alba Dalbys silverpaket har vi till torra och fnasiga ben och armar på vintern, barnen älskar det! Skär bitar av detta och lägger ut på vintern när fåglarna har svårt att hitta mat. Vi steker all mat i kokosfett. Har burkarna framme i rumstemperatur, det blir för bökigt att skära i kylskåpskallt kokosfett. Silverpaketet får plats i mormors gamla fina smörporslinsbytta med lock. Tycker annars biofoods utan smak och kung markatta med smak är bra och har bra priser. Kung markatta finns i liten glasburk 225 ml, ett bra pris är 37 kr, och stor glasburk 675 ml -bra pris 93 kr. Kung markattas hittar man numera i välsorterad matbutik.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.