Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Hunger, törst, sötsug eller trötthet

2013-11-17 22:32 #0 av: Hungerflickan

För en del är det helt naturligt att man kan känna skillnad på hunger, törst eller trötthet (sömnbrist eller behov av vila). Dessa personer tycker troligen det är konstigt om man inte kan känna av sina egna signaler på rätt sätt. 

 För mig och många andra är det svårare att kunna känna rätt signaler och agera utifrån dessa. Ibland kan ett sötsug bero på törst och trötthet kan göra att man äter för att få energi fast det egentligen var vila man behövde. 

Tror många känner igen sig och har problem med att tolka dessa signaler rätt i vår stressiga vardag. Därför tänkte jag att denna tråd skulle handla om tips och råd för att lättare kunna fokusera på kroppens signaler. 

Yoga och träning i allmänhet har hjälpt mig lite men tyvärr hinner man inte alltid med det i vardagspusslet.


/L

Anmäl
2013-11-18 08:50 #1 av: dufva

I allafall vad gäller hunger och mättnad är det nog (uppenbarligen) en majoritet av folk som inte får fram korrekta signaler

Skulle det fungera som det är tänkt hade vi ju inte haft en enda överviktig person i landet. Ler


Detta beror på felaktigheter i hormonregleringen i kroppen vilket i sin tur beror på felaktig kost som orsakat insulinresistens leptinresistens ghrelinresistens ökad kortisolproduktion och säkert en hel del annat elände vi knappt har koll på ännu Förskräckt

Som tur är har ju åtminstone vi i LCHF-världen börjat hitta verktyg som åtminstone förbättrar läget vad gäller mättnadskänslorna och balanseringen av socker/insulin värdena..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.