Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Bio Strath

2013-11-16 10:54 #0 av: cissy99

Då jag har varit mycket förkyld med hosta och halsont tänkte jag fråga om det är ok att använda Bio Strath kosttillskott. 

Anledningen till att jag undrar är att jag kör LCHF.


Tack!!!!!!

Anmäl
2013-11-16 12:22 #1 av: Zepp

Vad är det för fel på att äta mat?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-11-16 12:55 #2 av: cherra


Varför skulle det inte vara ok? Du bestämmer väl själv vad du stoppar i dig? Själv kör jag liberal LCHF men "vid behov" avviker jag som t.ex. nu senast när det var gåsmiddag med jobbet. Jag undvek det mest olämpliga men åt t.ex. hela (fy på mig) äppelefterrätten Glad. Jag trillar inte dit på små mängder sött och det är bara jag som får "lida" av att jag gjort detta val.

Anmäl
2013-11-16 13:20 #3 av: Inkanyezi

Jag ser frågan som ganska filosofisk. Visst kan den kopplas till att low-carb skulle kunna vara en ätstörning, då själva preparatet enligt beskrivningen innehåller 11 g kolhydrat i en dagsdos på omkring 15 ml. Men det går djupare än så, då man kan skönja någon slags hopp om att det ska hjälpa mot förkylningen, alltså en tro på att preparat kan göra oss friska vid krämpor.

Bio Strath i rekommenderad dos är troligen inte skadligt, och mängden kolhydrat lär knappast göra vare sig från eller till, om du inte är ute efter att komma ner i väldigt lågt intag av kolhydrater, i storleksordning under 20 g/dygn. Men du bestämmer själv vad du ska pilla i dig, och det som jag ser som ett större problem i sammanhanget är att jag tycker mig spåra någon slags övertro, både på LCHF och att använda olika preparat för att komma åt krämpor av olika slag.

Så gynna du tillverkaren av den där soppan, om det gör dig lyckligare och du tror att du därigenom klarar förkylningen bättre. Vi ska inte förakta placeboeffekten. Den är kraftfull och kan kanske övervinna din förkylning snabbare än den skulle ha gått över av sig själv.

Anmäl
2013-11-16 15:02 #4 av: citro

Du kanske kan hitta något här som snabbar på tillfrisknandet.

http://www.kaswa.se/HUSKURMAPP/Kajsasforkylningskurer/ny_sida_1.htm

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.