Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Motion & träning

Ätardagar?

2013-11-10 19:43 #0 av: Hungerflickan

Ni som äter lchf och tränar. Har ni s.k ätardagar? Har hört och läst att många som deffar lägger in dagar då de äter ett överskott av energi för att få kroppen att öka förbränningen och därmed bli mer slimmad, men känns konstigt om man ska kunna äta mer 1-2 dagar i vecka och sen bli av med fett på det sättet?!

Erfarenheter?


Anmäl
2013-11-10 19:51 #1 av: Orakletidelfi

Med ätardagar menar du att äta kolhydrater? Det fungerar ju inte att göra, för då kastas man ju i och ur ketos vilket inte är särskilt bra. Men om du menar att äta mer LCHF-mat tror jag nog det kan fungera. 

Anmäl
2013-11-10 21:09 #2 av: Zepp

Mnjae.. ätardagar har de som deffar.. dvs de andra dagarna ligger de på underskott.. och för att inte metabolismen skall sjunka till fotknölarna så har de ätardagar.

Likaså de som kör ketogen diet.. dvs då heter det CKD, dvs Cyclic Ketogenic Diet.. handlar oxå om fettminskning/deff och så tar de kolisar någon dag för dels extra styrka och för att inte minska ner glykolysen.

Men det där är för proffsen/eliten.. vanligt folk kör SKD.. dvs Standard Ketogenic Diet.. dvs vanlig LCHF!


Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-11-10 22:36 #3 av: Hungerflickan

Ok kanske enklast att köra på som vanligt då. Märker ju resultat på vanlig lchf med, men tänkte om det fanns någon liten enkel genväg ändå Cool


Anmäl
2013-11-10 23:25 #4 av: Zepp

Säg inte det.. har du ambition att bli boddy builder och tävla så får man jävlas med kroppen på en massa olika sätt.. för att få den så som man vill ha den.

Enklast är det som är säkrast och mest långvarigt.. som man kan stå ut med och som helst kan bli en del av ens nya livsstil.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-11-11 00:47 #5 av: Hungerflickan

Nja, bodybuilder vet jag inte men vill få mer synliga muskler. 

Anmäl
2013-11-11 07:31 #6 av: Orakletidelfi

Och det vittnar många om att de får med helt normal LCHF-kost! De som går ner i vart fall...

Anmäl
2013-11-12 13:01 #7 av: Hungerflickan

Jag är inte en av dessa. Går snarare upp i vikt men det är nog mest muskler. Tyvärr försvinner inte fettet så tänkte att det kunde vara av värde att chocka kroppen lite så det händer något. Har testat "halv" ätardag då och då men tycker mest att man känner sig uppsvälld och blir hungrigare även nästa dag (trots lchf). Så jag vet inte om det är nått för mig av helt välmåendemässiga skäl. Men tänkte ändå pröva nån dag i veckan ett tag framöver. 

Nä nu ska jag gå och träna ;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.