Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Off topic - (OT)

EKG

2013-11-07 07:45 #0 av: andersson..

OT jag vet men jag frågar ändå ifall någon vet hur ekg funkar

En person åker till vc med ryggsmärtor som strålar ut i armen och handen. En ilande ständigt ihållande smärta som varat hela natten. Personalen säger att det inte kan vara hjärtat men patienten "tjatar till sig" ett EKG.  Personalen gör tillslut ett EKG som går otroligt snabbt. Max 10-15 sekunder sedan säger personalen att det var utan anmärkning och att patienten får gå hem med smärtstillande.

Tar inte ett EKG 10-15 MINUTER att göra. Räcker några sekunder?? Kan man lita på att det inte är något fel med hjärtat?

Anmäl
2013-11-07 09:27 #1 av: RobinEH

Själva mätningen går jättesnabbt. Det som tar tid är förberedelserna speciellt om man behöver raka. Är det så att mätningen av hjärtrytmen tog några sekunder så är det normalt.

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2013-11-07 11:50 #2 av: andersson..

Men det var inga förberedelser som gjordes. Jag skjutsade ju henne dit och följde henne in till ett rum där apparaten stod. Kopplades på inom några sek och mätning 10-15 sek sedan klart.

Anmäl
2013-11-08 07:50 #3 av: AndersAA

Jag har gjort ett antal ekg, och själva mätningen när alla kontakter är ihopkopplade brukar bara pågå någon halv minut eller så.

Själva ihopkopplingen brukar ta längre tid.

Anmäl
2013-11-08 09:05 #4 av: spirit

Vad blev diagnosen?

Utan diagnos kan man inte behandla

Anmäl
2013-11-08 09:46 #5 av: OlgaMaria

Det går väldigt fort att göra ett EKG. Däremot krävs det ett riktigt proffs för att tyda ovanliga eller små avvikelser på EKG.

Har besvären gått över? Finns det andra symptom? Tog de några blodprover? Om besvären inte går över får man ju söka igen, ev. byta vårdcentral om man inte känner tilltro till den man har.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.