Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Småskaligt snart slut?

2013-11-06 18:37 #0 av: [Olaf]

Jag skriver ett inlägg helt spontan nu. En anhörig kom nyss hem efter att ha talat med en kvinna som har en liten eko gård, han ville köpa mjölk av henne eftersom han vill ha opastoriserad mjölk. Hon berättade att det fanns knappt några mjölkbönder kvar av de småskaliga i de trakter där hon håller till. (Hon hade själv inga kor) Det är så mycket snårverk och krav att de orkar inte och slår igen, berättade hon. De stora blir kvar och Arla blir ensam kung. Att köpa mjölk av bonden ska snart göras olagligt dessutom. Plus att några mordbrännartyper brände ner en anrik antroposofisk gård i Järna med 70 kor som brann inne. Så så ser läget ut i Stockholms omnejder. Folk ger upp verkar det som.

Ursäkta om inlägget är lite otydligt skrivet, jag blir upprörd. Jag vill kunna köpa opastöriserad mjölk. Jag vill ha småskaligheten kvar. Jag ogillar monopol och alla former av karteller. Den lilla människan har ingen chans om stora företag och politikerna gör de svårt för de små.
Jag vill kunna välja.
Det är helt åt skogen att det är lättare att få cigaretter alkohol och till och med amfetamin än opastöriserad mjölk.

Anmäl
2013-11-07 17:28 #1 av: [Olaf]

Vill bara slå ett slag för Daniel Vitalis. Här i ett föredrag om myterna om mjölk. Han menar att människan druckit mjölk i tusentals år i olika regioner och mått bra av den. Talar bland annat om Massajerna som i stort sett lever på mjölk och som är kända som starka och vitala jägare.

Problemet att mjölken fått dåligt rykte beror på att vi ofta inte mår bra av den pastöriserade mjölken ofta från industri-skötta kor.

Han håller dessutom en lång utläggning om collostrum råmjölkens fördelar för hälsan och immunförsvaret.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.