Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Varför funkar inte jag som andra?

2013-10-26 18:19 #0 av: myhairlady

Lchf funkar bra för mig. Jag har gått ner i vikt, hållit den nya vikten och maten är god. Allting är egentligen frid och fröjd.

Men ibland har jag bara en sådan lust att kunna vara som alla andra i mat/fika-sammanhang.

Visst vet jag att det finns alla möjliga som avviker från mängden, det finns vegetarianer, diabetiker och glutenintolleranta för att nämna några. Men just i min bekantskapskrets så är jag ensam och jag känner ständigt att jag sticker ut ur mängden.

Det är så mycket som hela tiden kretsar kring att stoppa något i munnen. Besöker man folk så ska det bryggas kaffe och bullas upp fikabröd, på jobbet har vi varje vecka möte personalen och chefen, då är det standard att någon bakat en smarrig kaka och bjuder alla på. Jag deltar i många utbildningar/kurser via jobbet där det serveras smörgåsar och frukt till fika.

Det är ju hela tiden ett ständigt ätande/fikande i alla möjliga sociala sammanhang.

Som jag sa inledningsvis så trivs jag bra med lchf-maten. Jag blir mätt och nöjd. Jag saknar inte specifikt den där goda äppelkakan som någon bakat eller smörgåsarna alls. Men jag saknar att bara slippa säga nej tack jämt. Att bara få smälta in i mängden och göra lika som alla andra, att inte alltid vara den som "krånglar"

Jag har försökt verkligen att ta en bulle ibland, en smörgås osv. Vara som alla andra jag umgås med. Men det slutar alltid med att jag faller ner på botten med ett evigt frossande av lösgodis och mycket mer.

Det här är inte heller något som jag tror kommer gå över eller bli mer accepterat i mitt umgänge. Jag är ingen direkt nybörjare av lchf utan har följt kosten i 4 år (med några korta återfall då jag försökt mig på den andra kosten) men fortfarande serveras det fikabröd till mig som jag måste avböja varje gång. För jag är ju smal nu. "inte blir du väl tjock om du äter ett wienerbröd heller"

Ingen kan förstå varför jag börjar frossa så fort jag kommer hem bara för att jag unnar mig ett wienerbröd till kaffet nån gång i veckan. Ingen förstår!

Det skulle vara enklare att leva som eremit

Anmäl
2013-10-26 18:23 #1 av: Zureel

Har du provat att ta med dig något eget att äta ett ägg, avokado, fröknäcke ja vad som helst?

Anmäl
2013-10-26 18:33 #2 av: Zepp

Varför kan de inte ha stoppat en god korv till fikat i stället.. inse att det e du som är normal och de andra underliga!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-10-26 18:55 #3 av: kaisakavat

Gillar Zepps vändning - det är du som är normal och de andra som är underliga! Skrattar

Annars känner jag verkligen igen mig i dina funderingar. Tänk - TÄNK - att få slippa säga nej tack sjuttimiljarder gånger i kvarten!!! (ok, liten överdrift, men ändå.. för min del har det varit en vecka FULL med 'ta en bulle'..)

Men igen: Du har en 'klan' i oss här på sajten. Och ute i världen finns det många potentiella klanmedlemmar för dig att lära känna. Nån här och nån där. Glad

Anmäl
2013-10-26 19:27 #4 av: annainorrland

Dina bekanta kanske bjuder alkoholister på sprit också.

"Lite kan du väl dricka"

Anmäl
2013-10-27 07:55 #5 av: Cina-y

Jag är allergisk mot paprika bl. a. När vi går ut på lunch på jobbet får jag alltid ta den ofta enda rätt som inte innehåller det, byta ut såsen mot en annan sort, få andra grönsaker, etc. Dvs jag är lite krånglig som måste ha specialmat. Inte sitter jag och trycker i mig paprika bara för att de andra äter det och det ser så gott ut med salsa och sån´t.

Likadant tänker jag om socker och kolhydrater, det är något jag inte tål Skämtar

Anmäl
2013-10-27 10:32 #6 av: Susy

Kan bara hålla med föregående talare, eftersom jag är laktosintolerant o hållit mig ifrån det många år (nu LCHF o inget raffinerat socker eller laktosfria produkter) numera på striktare diet pga min sköldkörtel. Jag har upplevt detta i många år på jobbet o på möten. Även om de påpekat att det är laktosfritt så har jag tackat nej, pga att jag inte mår bra av att vräka i mig kolhydrater. Folk får tro vad de vill..... Varför de propsar är för att de ska slippa känna sig som "dåliga" människor. Det är inte ditt problem!


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.