Annons:
Etikettmat-livsmedel
Läst 1971 ggr
hallandstös
2013-10-24 10:33

Kokosmjöl?

Nu är jag här och frågar igen. Jag är ju nybörjare som sagt.

Jag undrar över kokosmjöl. Är det helt enkelt kokosflingor som malts ner till ett mjöl? Eller är det något annat?

Och är det som ett pulver i konsistensen, som annat mjöl eller är det som kokosflingor små "bitar" i?

Kan man använda kokosmjöl i tex efterrättspajer med bär i? (om man inte behöver äta så strikt lchf)

Smakar det väldigt koncentrerat kokos?

Någon som använder/använt kokosmjöl får gärna svara

Annons:
Zepp
2013-10-24 11:54
#1

Finns lite olika, det som föredras i LCHF samanhang är fibrer som blir kvar efter att cocosoljan pressats ut.

Här har du experten på området!

http://mariannslchf.se/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Lilltilda
2013-10-24 11:55
#2

direktlänk till vad marianne skrivit om just mjölet: 
http://mariannslchf.se/lite-om-kokosnotsmjolet/

~God loves you, and I´m trying! ~

hallandstös
2013-10-24 12:12
#3

tack!

gun92884
2013-10-24 14:49
#4

#2 av Lilltilda       Mariann uppdaterade denna information eftersom denna producent av kokosmjöl har ändrat sina värden på mjölet. Här i Staterna finns inget mjöl med så lågt värde, utan det ligger mer på 6 per 2 msk. Nu används det ju så små mängder så det behöver nästan inte bli något problem om man inte nollar, och då bakar man väl knappast.

Upp till toppen
Annons: