Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Kokosmjöl?

2013-10-24 10:33 #0 av: hallandstös

Nu är jag här och frågar igen. Jag är ju nybörjare som sagt.

Jag undrar över kokosmjöl. Är det helt enkelt kokosflingor som malts ner till ett mjöl? Eller är det något annat?

Och är det som ett pulver i konsistensen, som annat mjöl eller är det som kokosflingor små "bitar" i?

Kan man använda kokosmjöl i tex efterrättspajer med bär i? (om man inte behöver äta så strikt lchf)

Smakar det väldigt koncentrerat kokos?

Någon som använder/använt kokosmjöl får gärna svara

Anmäl
2013-10-24 11:54 #1 av: Zepp

Finns lite olika, det som föredras i LCHF samanhang är fibrer som blir kvar efter att cocosoljan pressats ut.

Här har du experten på området!

http://mariannslchf.se/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-10-24 11:55 #2 av: Lilltilda

direktlänk till vad marianne skrivit om just mjölet: 
http://mariannslchf.se/lite-om-kokosnotsmjolet/

Anmäl
2013-10-24 12:12 #3 av: hallandstös


tack!

Anmäl
2013-10-24 14:49 #4 av: gun92884

#2 av Lilltilda       Mariann uppdaterade denna information eftersom denna producent av kokosmjöl har ändrat sina värden på mjölet. Här i Staterna finns inget mjöl med så lågt värde, utan det ligger mer på 6 per 2 msk. Nu används det ju så små mängder så det behöver nästan inte bli något problem om man inte nollar, och då bakar man väl knappast.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.