Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Korvpress/köttkvarn m horn

2013-10-18 21:05 #0 av: kaisakavat

Min dotter ska få denna boken i julklapp. Hon har önskat sig den.

Taylor & Jones korvbok : Stoppa och laga korv med smaker från hela världen

Men tänkte att hon ju då behöver en korvpress.

Någon av er som känner till var man kan köpa korvpress - ser ut såhär typ.. (se nedan) gammeldags enkel modell?? Rolig, fin ju! Och enkel att använda, säger bokförfattarna. Jag tror dem. 

(Alternativet är hushållsassistent eller köttkvarn med korvstoppningstillbehör, varav det senare isåfall är bättre. Hushållsassistent är inte hennes grej..)


Anmäl
2013-10-18 23:31 #1 av: hemul

Är det handvevad köttkvarn som gäller? Har absolut för mig att det ska finnas korvhorn till dem också, och då behövs ju inte pressen. Kanske att ett horn till en maskinell kvarn passar t.o.m. Jag har kvarn till min Assistent och jag har för mig att ringen som håller allt på plats är precis likadan som på min handkvarn. Tyvärr är grejerna undanpackade så jag kan inte kolla.


Anmäl
2013-10-19 01:31 #2 av: kaisakavat

Köttkvarnar med korvhorn funkar säkert. Och har ju en fördel - den maler ju det köttet man väljer till korven. Två grejjor i en. 

Hade ändå varit skoj hitta en sån där särskild korvpress.. kul grunka. Men kanske det inte finns en marknad för privatpersoner, har sökt på olika sökord utan att få nåt bra napp.  

Det ordnar sig hursom. Glad

Men skulle nån veta nåt i frågan så skriv gärna..

Anmäl
2013-10-19 11:59 #3 av: Lisabet

Jag har köpt en korvstoppare på carnivor, kommer inte ihåg att jag betalade mycket.

Har gjort många goda korvar med den. Man kan också köpa fjälster hos dem. Här i krokarna kan jag bara få tag på krokfjälster, och det blir lite för tjock korv, tycker jag.

Får ta mig i kragen och göra nya korvar, för korvtillverkningen låg nere under sommaren pga värmen.

Amazon och ebay har billigare.

Anmäl
2013-10-19 13:02 #4 av: kaisakavat

Wohooooo!! Den var inte billig nä.. Men KUL - det är en dylik jag menar. Glad

När jag läser i länken så framgår att den är större än jag trodde. Väger 4,5 kg och tar 3 kg korvsmet.. Yrar Dottern kan ordna korvstoppningspartyn!  Partajar 

STORT TACK! för tipset!

* *

Annars, alternativ..

En vanlig manuell köttkvarn med korvhorn kostar mindre.. Nån som testat sån, just att stoppa korv med..? 

Finns elektriska alternativ. Ankarsrum.. är en. Finns också en Philips-maskin, korvhornet verkar inkluderat. 

Nån som testat nån av dem?

Anmäl
2013-10-19 13:27 #5 av: Brynhilde

Varför inte titta på loppis eller second hand, typ erikshjälpen. Jag har sett manuella köttkvarnar, som den du visar, där.

Anmäl
2013-10-19 14:10 #6 av: kaisakavat

Vi bor i Norrbotten - inte mycket till second hand här när det kommer till köksprylar. Mest skrot. Men har man tur så.. håller utkik. Kan funka som tillsvidarelösning. Glad

Ungen min är kock - hon får bestämma själv vilken apparat hon tror på. Sen får vi lösa det ekonomiska. Om inte annat får hon spara. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.