Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 13441 ggr
Lchfman
10/16/13, 6:45 AM

Hallon blixtrar och fräser i micron?

Är det någon som reflekterat över detta? Jag märkte för ett tag sedan att fräsandet från hallonen som jag värmer i micron, från fryst, även ackompanjeras av små blixtar? Trodde bara det blixtrade i micron om det var metall i den, men jag har aldrig märkt nåt när jag sen äter dom?! Mysterium? Detta händer varje gång, hallon från olika märken med.

Annons:
Gasoline
10/16/13, 6:59 AM
#1

Märkligt. Vad värmer du dom på för effekt? Slutar det blixtra om du värmer på lägre effekt kanske?

Lilltilda
10/16/13, 8:30 AM
#2

Det händer ibland hos mig med om jag kör köpeshallon på högre effekt än upptiningsläget. Däremot händer inget om jag kör vanliga vildhallon i micron.

~God loves you, and I´m trying! ~

Mozzarellan
10/16/13, 8:51 AM
#3

Händer precis så ibland även här. Kan det vara metall i besprutningen…dyker genast upp som fråga…

Lilltilda
10/16/13, 9:04 AM
#4

Googlade och det är vanligt och har inget med metall att göra utan något med fröna i hallonen

~God loves you, and I´m trying! ~

Mozzarellan
10/16/13, 9:12 AM
#5

Lilltilda, skönt o höra, då kan man lugnt fortsätta med hallon

obstitant
10/16/13, 10:23 AM
#6

Ja, det är ett välkänt fenomen. Jag har faktiskt varit med om att en papptallrik började brinna en gång när jag värmde hallon! 😮

Annons:
kaisakavat
10/16/13, 11:17 AM
#7

Aldrig märkt.. här får man höra spännande saker. 

Är det inte fröna då, som blir överhettade, torkade och sen brinner upp?

kaisakavat
10/16/13, 11:47 AM
#8

..alltså lite som popcorn.. 🤔

Orakletidelfi
10/16/13, 11:47 AM
#9

kaisakavat läs #4! 🙂

Orakletidelfi
10/16/13, 11:52 AM
#10

"I septembernumret 2007 av Allt om mat så läste jag följande svar på en insändarfråga om hallonblixtar:

Blixtarna beror på hallonkärnornas struktur. Ofta försvinner de om man rör om. Samma typ av blixtar kan man se när man tinar rabarber eller paprika, och ibland om man kokar färska morötter och kärnan i morötterna är torr och lite träig"

http://fleecelabs.typepad.com/fibrer/page/19/

kaisakavat
10/16/13, 12:42 PM
#11

Mäh!! Lovar, läste tråden innan jag skrev men missade verkligen både #4 och #5.   🤦‍♂️

Ber om ursäkt..

Orakletidelfi
10/16/13, 1:52 PM
#12

Ibland GÖMMER sig trådar!! Det är helt säkert!! Jag har märkt det flera gånger! 😃

Lchfman
10/16/13, 4:06 PM
#13

Haha, där ser man, för en gång skulle googlade jag inte först, kändes inte om nåt organsikt skulle kunna bete sig så här. 

Hittar inga riktigt bra svar dock, bara att det är konstaterat och vanligt.

Men där ser man!

Annons:
Orakletidelfi
10/16/13, 8:56 PM
#14

Det är väl att det måste finnas ett visst mått av vätska i det som ska tillagas, finns det inte det uppstår nån sorts spänning eller vad man ska kalla det.  Undrar vad som händer om man lägger in en torr träbit?

Orakletidelfi
10/16/13, 9:01 PM
#15

Man ska nog akta sig för att koka hela persikor! Haha, fatta vilken BLIXT det skulle bli!!

Upp till toppen
Annons: