Hallon blixtrar och fräser i micron?
Är det någon som reflekterat över detta? Jag märkte för ett tag sedan att fräsandet från hallonen som jag värmer i micron, från fryst, även ackompanjeras av små blixtar? Trodde bara det blixtrade i micron om det var metall i den, men jag har aldrig märkt nåt när jag sen äter dom?! Mysterium? Detta händer varje gång, hallon från olika märken med.
Märkligt. Vad värmer du dom på för effekt? Slutar det blixtra om du värmer på lägre effekt kanske?
Det händer ibland hos mig med om jag kör köpeshallon på högre effekt än upptiningsläget. Däremot händer inget om jag kör vanliga vildhallon i micron.
~God loves you, and I´m trying! ~
Händer precis så ibland även här. Kan det vara metall i besprutningen…dyker genast upp som fråga…
Googlade och det är vanligt och har inget med metall att göra utan något med fröna i hallonen
~God loves you, and I´m trying! ~
Lilltilda, skönt o höra, då kan man lugnt fortsätta med hallon
Ja, det är ett välkänt fenomen. Jag har faktiskt varit med om att en papptallrik började brinna en gång när jag värmde hallon! 😮
Aldrig märkt.. här får man höra spännande saker.
Är det inte fröna då, som blir överhettade, torkade och sen brinner upp?
..alltså lite som popcorn.. 🤔
kaisakavat läs #4! 🙂
"I septembernumret 2007 av Allt om mat så läste jag följande svar på en insändarfråga om hallonblixtar:
Blixtarna beror på hallonkärnornas struktur. Ofta försvinner de om man rör om. Samma typ av blixtar kan man se när man tinar rabarber eller paprika, och ibland om man kokar färska morötter och kärnan i morötterna är torr och lite träig"
Mäh!! Lovar, läste tråden innan jag skrev men missade verkligen både #4 och #5. 🤦♂️
Ber om ursäkt..
Ibland GÖMMER sig trådar!! Det är helt säkert!! Jag har märkt det flera gånger! 😃
Haha, där ser man, för en gång skulle googlade jag inte först, kändes inte om nåt organsikt skulle kunna bete sig så här.
Hittar inga riktigt bra svar dock, bara att det är konstaterat och vanligt.
Men där ser man!
Det är väl att det måste finnas ett visst mått av vätska i det som ska tillagas, finns det inte det uppstår nån sorts spänning eller vad man ska kalla det. Undrar vad som händer om man lägger in en torr träbit?
Man ska nog akta sig för att koka hela persikor! Haha, fatta vilken BLIXT det skulle bli!!