Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

Stekta ägg i grillade paprika skivor m hollandaise

2013-10-14 11:55 #0 av: crikarlshamn

http://ultimatepaleoguide.com/paleo-pepper-eggs-hollandaise/

Paleo Pepper Eggs with Hollandaise

IMG_3528

Ingredients:

  • 1 large bell pepper
  • 2 eggs
  • A handful of halved cherry tomatoes
  • 1 tsp Italian seasoning
  • 1/2 tsp garlic powder
  • Salt and pepper to taste

For Hollandaise:

  • 1/2 c melted butter
  • 3 egg yolks
  • 1/4 tsp dijon or spicy brown mustard (be sure it doesn’t have sugar!)
  • 1 tbsp lemon juice
  • Salt and pepper to taste

Directions:

  • With the bell pepper on the cutting board horizontally, cut 2 one inch thick rounds.
  • Add a tsp or so of coconut oil to a pan on low.
  • Toss the 2 pepper rounds into the pan and crack eggs directly inside the rounds so that the pepper keeps the egg in on all sides.
  • Sprinkle eggs with seasonings, and cook on low until the yolks are the desired consistency.
  • While the eggs are cooking, begin Hollandaise.
  • Melt butter in microwave in a pyrex measuring cup.
  • Separate eggs from yolks, and add the yolks to blender.
  • Add mustard to the blender along with lemon juice.
  • Blend all ingredients EXCEPT butter.
  • Once ingredients are well mixed, keep the blender on as you add the hot melted butter to the blender in one steady stream. (You are emulsifying these ingredients, so it is important that the butter is hot, that the blender stays on, and that the butter is added in a consistent stream until the sauce thickens.)
  • Once the sauce is emulsified, add salt and pepper to taste, and serve on top of the Paleo Pepper Eggs.

NOTE: This super easy Paleo Hollandaise can be used for tons of things! Since it contains raw eggs, it does not keep long, so use your discretion. I’d use it the same day as a mayo substitute with canned tuna or canned chicken, and serve it in cucumber boats.

Anmäl
2013-10-14 12:17 #1 av: Mozzarellan

Ohh, så gott....

Åt nåt liknande i New York.

Allt väl med dig??

Anmäl
2013-10-14 13:57 #2 av: crikarlshamn

Hej Mozzarellan,

Allt väl här ...mellan hostningarna, har hostat sedan 22 Augusti sà jag trodde lungorna skulle ramla ur.  Har tagit alla test möjliga inklusive en scann utav dem sà... väntar ut sjukdommen.

Hur är det med dig?  Jag hoppas vägarna tar mig till Alba/Barola i början av november.  Vit tryffel pà äggröra eller risotto (en gàng per àr..) och ett Barolo vin är paradiset för mig :o)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.